начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Съдия изпълнител сам се изкарва некадърен, защо ли?

Казуси за недвижими имоти

Съдия изпълнител сам се изкарва некадърен, защо ли?

Мнениеот tiguan4eto » 13 Авг 2016, 09:03

Здравейте, искам да ви представя казус с който се сблъсках тази седмица изводите може да си направите сами. На 09.08.2016г. учасвах в публична продан при ЧСИ Даниела Петрова-Янкова бяхме двама кандидати аз като физическо лице и една фирма.След отварянето на пликоветве се оказа, че офертата на фирмата е невалидна, останах сам като наддавач и бях обявен за купувач. Съставен беше протокол всичко както трябва. След два дни тъкмо щях да плащам остатъка и получавам обаждане от ЧСИ, проданта е отменена. Отивам при ЧСИ Даниела Петрова-Янкова казват ми имаме пропуски при обявяването връчват ми съобщение/няма жалба от никой/,че има постановление за отмяна на публичната продан и ми обясняват : допусна ли сме грешка на място не сме залепили бележка, че имота се продава/той е земеделска земя/, май и на взискателя не сме обявили ще ви върнем депозита. Абсолютно омерзен и потресен, теглих кредит за проданта моля за съвети и ме интерсува някои сблъсквал ли се е с подобен казус.
Постановлението ще го обжалвам. Може ли според вас ЧСИ сам да отмени публична продан след провеждането и без жалба? Поздрави от Варна!
tiguan4eto
Нов потребител

Re: Съдия изпълнител сам се изкарва некадърен, защо ли?

Мнениеот teogeo » 13 Авг 2016, 16:41

tiguan4eto написа:Здравейте, искам да ви представя казус с който се сблъсках тази седмица изводите може да си направите сами. На 09.08.2016г. учасвах в публична продан при ЧСИ Даниела Петрова-Янкова бяхме двама кандидати аз като физическо лице и една фирма.След отварянето на пликоветве се оказа, че офертата на фирмата е невалидна, останах сам като наддавач и бях обявен за купувач. Съставен беше протокол всичко както трябва. След два дни тъкмо щях да плащам остатъка и получавам обаждане от ЧСИ, проданта е отменена. Отивам при ЧСИ Даниела Петрова-Янкова казват ми имаме пропуски при обявяването връчват ми съобщение/няма жалба от никой/,че има постановление за отмяна на публичната продан и ми обясняват : допусна ли сме грешка на място не сме залепили бележка, че имота се продава/той е земеделска земя/, май и на взискателя не сме обявили ще ви върнем депозита. Абсолютно омерзен и потресен, теглих кредит за проданта моля за съвети и ме интерсува някои сблъсквал ли се е с подобен казус.
Постановлението ще го обжалвам. Може ли според вас ЧСИ сам да отмени публична продан след провеждането и без жалба? Поздрави от Варна!

Ако е така, както казвате - чл. 74 от ЗЧСИ.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Имотни казуси