начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Договор за сеч

Казуси за недвижими имоти

Договор за сеч

Мнениеот martin_dimitrov86 » 02 Апр 2012, 20:45

Здравейте,
Семейството има една гора която седи така и решихме да видим дали може да се даде за сеч. Свързах се с фирма която извършва такава дейност в района. С тях ходихме да огледаме гората и изявиваха интерес. Обясниха ми, че трябва да влезне лесовъд да маркира гората така се пресмята и г/д колко кубика ще извадят, договорихме се и за цената която ще платят на кубик. Почти всичко е правено по телефона освен огледа на гората, защото живея доста далече от района. Сега съм тук за да подпишем договор с лесовъда, за да може той да влезне да маркира. Проблемът е, че имам някой съмнения в договора а утре вечер трябва да пътувам и нямам къде да търся адвокат, за да се консултирам.

Притесняват ме следните неща:

1. Предмет на договора
чл. 1.1. Възложителя възлага, а Изпълнителя се задължава срещу възнаграждение, да извърши следната услуга: маркиране на подлежащите за сеч дървета, изготвяне на сортиментна ведомост, карнет - опис, технологичен план и издаване на позволително за сеч, контрол на сечта и извоза, превоза на дървесина включваща подписване на придружаващите дървесината документи и подписване на протокол за освидетелстване на сечището/до един месец след приключване на сечта/, наричана по-долу за краткост "Услугата".
чл. 1.2. Изпълнителят се задължава да извърши Услугата в срок до 30.05.2012год.
2. Обект на договора
чл.2.1. Възложителят възлага на изпълнителя Управлението и стопанисването на горски имот Номер .... в землището на ..... При точно изпълнение на възложената Услуга, Възложителят дължи на Изпълнителя възнаграждение.
чл. 2.2. Цената по предходната алинея се заплаща от Възложителя в срок до пет работни дни от приемането на Услугата, в брой или по банкова сметка.

Член 1.1. определя една услуга а в член 2.1. се възлага "Управление и стопанисване" - т.е. притеснявам се да не дам възможност на съответния човек да си прави каквото си иска. Трябва да може да направи само това което е описано в точка 1.1. Дали не трябва да се въведат някакви изменения или и така е достатъчно ясно?

По въпросът за цената която трябва да се плати - разбрали сме се с фирмата която ще извършва сеч тя да поеме тези разноски. Какво да направя, за да няма лесовъда претенции към мен след като извърши услугата?

Предварително Ви благодаря! :)

Едит: Днес се свързах с човека и с фирмата която ще сече и си казах опасенията. Те ми казаха просто да преправя договора както сметна за добре стига да дава право на лесовъда да влезне да маркира гората. Това и направих, разпечатихме новия договор и го подписахме и заверихме пред нотариус. :) Надявам се всичко да е наред.
martin_dimitrov86
Нов потребител

Назад към Имотни казуси