начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

незаконна дървена тераса

Казуси за недвижими имоти

незаконна дървена тераса

Мнениеот deyansky » 30 Мар 2012, 16:21

В двора на къщата ни има ресторант като ползвателят му до ресторанта си построи дървена , покрета тераса към ресторанта върху дворното ми място. Как да я премахна от там?
deyansky
Нов потребител

Re: незаконна дървена тераса

Мнениеот vdggbg » 30 Мар 2012, 16:46

deyansky написа:В двора на къщата ни има ресторант като ползвателят му до ресторанта си построи дървена , покрета тераса към ресторанта върху дворното ми място. Как да я премахна от там?

Като че ли най-лесно ще е с моторен трион... Може да стане и с обикновена брадва, но ще е голяма хамалогия.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Мар 2012, 16:57

vdggbg написа:...Като че ли най-лесно ще е с моторен трион...

Да! И не забравяйте каска откъмту падащи цигли.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Мар 2012, 18:48

Извън кръга на шегата - можете да предявите иск по чл. 109 от ЗС.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Мар 2012, 23:08

Как така ще си строи разни неща в СОБСТВЕНИЯ ви двор? Ми утре може и жена ви да ..... да де, сещате се.

И да се върнем в кръга на шегата - вие пък си постройте външна дървена тоалетна точно до терасата му. И я ползвайте точно като посетителите вечерят :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2012, 23:15

Еййй, че "гадни" идеи давате на човека, значи... Не може ли просто да опита да се разберат като съседи, да му каже, че не е законно да си изгражда каквото и да било в неговия двор и след това, ако не се разберат, да си защитава правата по исков ред? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lakavitsa » 01 Апр 2012, 21:45

има хора неразбиращи от дума, по смисъла на правилото "да се разберете по съседски", още повече ако са с по-добро имотно състояние. Това първо, ако предявите иск по споменатата нормативна база, дали ще има реакция от страна на властите и ако има такава, дали ще я дочакаме. Навреме. После следва другото, ако повечето в района считат предявения иск като ненормално явление. Особено ако хората наоколо в квартала /с къщи/ са със сравнително ниско образование. Има и такова положение. Предявяването на иск да се счита като "заяждане" от тяхна страна. Проверете дали земята върху която той е построил дървената си тераса не е случайно по закон негова...
lakavitsa
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 01 Апр 2012, 21:50

Иначе шегата с дървената тоалетна до дървената тераса, с днешна дата, първи април, сериозно ме разсмя. Та нали днес е денят на хумора, шегата и смеха от хилядолетия. А това да ползваш тоалетната точно когато вечерят на тази същата тераса, немам думи...Звуци, миризми!
lakavitsa
Потребител

Назад към Имотни казуси