начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Задължения при предишен собственик на имот

Казуси за недвижими имоти

Задължения при предишен собственик на имот

Мнениеот batzeto » 03 Окт 2011, 22:59

Здравейте на всички,
Предстои ми закупуването на маломерно жилище в София. Наех се да проверя за стари задължения на предишните собственици и какво да видя. Задължения към Софийска Вода и ЧЕЗ няма от години, но на абонатния номер (номера на партида) към Топлофикация има и то не в малък размер.

Въпроса ми е следния : При закупуване на апартамента с дългове към партидата на топлофикация, на мен като нов собственик издава ли се нова партида на мое име и топлофикация завежда дела към предишния собственик или издаването на нова партида е невъзможна преди изчистването на задълженията на този адрес? От имотната агенция, чрез която става сделката твърдят, че няма никакъв проблем и били продали много апартаменти със задължения към топлофикация които са конкретно към старите собственици, но не мога да се доверя така на сляпо. Моля дайте вашето мнение и препоръки!
batzeto
Младши потребител

Re: Задължения при предишен собственик на имот

Мнениеот wladi » 25 Окт 2011, 21:22

Топлофикация ще търси стария собственик, но може да спре потреблението на новия (сградата).
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Имотни казуси