начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

Наследствен имот

Мнениеот kjosev » 26 Апр 2011, 20:39

Здравейте,
Интересувам се, какъв е реда за прехвърлянето на наследствен имот ( земеделска земя ), лицето собственик на имота е починало, аз имам удостоверение за наследници с което съм взел скиците от поземлената комисия ( защото те не бяха взимани от лицето собственик, които е починал както вече писах.). за земята няма нотариален акт има само решение на поземлената комисия и скици. Попитах в поземлената комисия как мога да ги прехвърля на мое име там на бързо ми казаха, че трябва да платя данъчна оценка в общината и след това при нотариус.
Тоест, интересувам се какво е необходимо да направя за да прехвърля имота на мое име.
Благодаря предварително за евентуални изчерпателни отговори.
kjosev
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот rozablue » 27 Апр 2011, 07:06

От съобщението Ви не става ясно дали Вие сте действителен наследник.Името Ви фигурира ли в удостоверението за наследници? Има ли други наследници
rozablue
Потребител

Мнениеот kjosev » 28 Апр 2011, 13:14

Наследници сме аз, маиками и сестрами, с удостоверение за наследници в което фигорираме и тримата, вземхме скиците от поземлена комисия, които бяха изготвени, но не бяха взети от починалото лице собственик. Между нас наследниците няма никакво разногласиепросто се интересуваме какъв е реда за да прехвърлим имота на наше име и дори, за да не се затрудняваме излишно, мисля че може да се прегвърли имота като собственост и на тримата. Надявам се, че съм обяснил правилно ситуацията и ще ви бъда благодарен ако получа съвет относно какви стъпки трябва да предприема, за да прехвъря имота. Пък и ще си спестя питането от врата на врта в общината и съответно добитване до адвокат. Предполагам, че след като платя даначна оценка ако е необходимо за този казус в общината ще трябва заедно всички наследници да посетим нотариус.
Благодаря ви предварително!
kjosev
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 28 Апр 2011, 13:31

вземате скиците, решението и данъчната оценка и всички от удостоверението за наследници при нотариус
boiko_62
Потребител

Мнениеот iviisi » 08 Май 2011, 20:49

Аз имам същият казус с един имот - земеделска земя. Имам въпрос - задължително ли е да се прехвърля имота, не може ли така да си стои и ако е задължително, има ли срок както при другите неща - 6 месеца! Благодаря на всички, които ми отговорят!
iviisi
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Май 2011, 21:46

Не е необходимо. Дори не е нужно да заявите това обстоятелство в МДТ( все още).
Легитимирате се с Решението на ОС "З"( вярвам е вписано в АВ-СВ) и удостоверение за наследници.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси