начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

учредено право на строеж върху общински имот

Казуси за недвижими имоти

учредено право на строеж върху общински имот

Мнениеот buba » 20 Окт 2010, 10:22

Здравейте, колеги.Моля ви за помощ по един казус,тъй като не работя в тази област на правото и практически материята ми е малко чужда.
Миналата година участвах в конкурс за учредяване право на строеж върху общински имот ,за построяването на заведение и хотелска част.Спечелих го ,но в последствие реших,че ще е по целесъобразно и респективно доходоносно построяването на друг обект-частна детска градина.Моля ви за съвет: има ли някакъв начин /чрез заобикаляне на закона/ да построя градината,без да изгубя учреденото право.Предварително ви благодаря.
buba
Младши потребител

Re: учредено право на строеж върху общински имот

Мнениеот goldie » 23 Окт 2010, 04:03

явно някои хора сериозно очакват юристи да им напишат черно на бяло как трябва да се нарушава закона. за мой срам и на мен не ми е интересно, явно имам някакъв извратен (законопослушен) морал.

но ще дам друга идея - при добро желание могат да бъдат събрани няколкостотин хиляди съмишленици, да се направи партия и законът да бъде променен/отменен. при добро желание и още по-добра организация може да бъдат събрани милион подписа, да се свика референдум за Велико НС и да бъде изменена конституцията - всички пари на държавата да бъдат харизани на "свои хора". или в краен случай половината външен дълг на страната да бъде харизан на бившия работодател ... .
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Назад към Имотни казуси