начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!

Казуси за недвижими имоти

Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!

Мнениеот nadq20 » 16 Апр 2009, 19:20

искам да попитам следното:на 16.10.2008 г. сключихме договор за двустаен апартамен под наем.на същата дата дадохме 490 лв предплата,а на 23.10 още 250лв наем за половин месец.в договора пише,че наема се плаща авансово от 5 до 10 число на съответния месец.и така като дойдоха дадените дати ние си платихме 490лв според мен за месец ноември.в договора също е упоменато,че при напускане на квартирата,ако всички сметки са платени(при нас си ги плаща хазяйката) наемодателя е задалжен да върне дадения депозит-490лв.проблема ми е,че сега искаме да напуснем квартирата,като на 10.04 сме платили наема,а хазяйката казва,че няма какви пари да ни връща,понеже плащаме наема за изминал месец,а на авансово както пише в договора.искам да знам кой е прав-аз дето казвам,че по договор наема се плаща авансово или тя,която твърди,че и плащам за изминал месец.
nadq20
Младши потребител

Re: ПОМОЩ!

Мнениеот REVOLUTION » 16 Апр 2009, 19:24

Ми де да знаем без да сме прочели договора и да сме видяли разписките за платените суми.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 16 Апр 2009, 19:39

в договора пише следното:т2:
2.1-наемателя се задължава да заплаща авансово на наемодателя месечна наемна цена в размер на 250 Е или 489 лв.
2.2-наемателят ще заплаща авансово определената наемна цена за имота от 5 до 10 число на съответният месец.
2.3-наемателят ще заплати един депозид в размер на 250 Е,представляващ един месечен наем,който остава при наемодателя като гаранция за плащане на сметките и след плащането им за последния месец,и при липса на нарушения в клаузите на договора,остатъкът се възстановява/връща на наемателят.
2.4-разходите за ел.енергия,отопление,топла и студена вода,вход и др. се заплащат от наемателя.изплатените сметки за предходния месец се представят при плащане на авансовия наем. (при нас,както споменах тя ги плаща и ми казва колко са,даже не ми дава и бележки за тях)
nadq20
Младши потребител

Мнениеот nadq20 » 16 Апр 2009, 19:41

а относно квитанциите ми е дала само 2- за депозита и за половин наем който платихме в начало,понеже се нанесахме в средата на месеца.други не ми е дала
nadq20
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Апр 2009, 21:20

Вие сте права, но не бързайте да се радвате - последното дело за наеми, което водих - се проточи поне досега - четири години.

Така, че направете възражение към хазяйката, щом сте уверени - направете писмено уведомление (пратете го по пощата с обратна разписка) - като начало.

Мисля, че ще подейства.

Има и един доста мръсен номер, но Вие и хазяйката сте дами, считам за недопустимо да си разменяте мръсни номера.

Весело,
Да спечелите всички яйчени турнири, ако изобщо Ви е до това.

Адвокат, Пет-за четири.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nadq20 » 16 Апр 2009, 21:37

Ако можеш да споделиш за какъв номер говориш ще съм ти благодарна.За половин година тая жена ме попърка.А пак съм с дете и тия пари са ни нужни
nadq20
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Апр 2009, 22:12

Наклепай я в данъчното, че не си плаща десятъка - сигурна работа е това.

Слушай, не искам да ти причинявам проблеми, но има такъв вариант - обяви в данъчното нейния договор.

Хей, не искам да ми се случва.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Апр 2009, 20:04

Това, което отговаря, е едно американизирано същество, което си представя капитализма и демокрацията като някаква социална мрежа за печалби, тоест, представя си трамвай с първа и втора класа, което отдавна го няма.

Представя си инфантилни сцени от шоколадови обвивки - как някой носи пари на адвоката, а той с умиление ги прибира.

Абе, аланкоолу, вземи изкарай един лев на буренясалата българска нива, пък след това ни давай акъл - хората така се наплашиха от правото и съда, от адвокатите и продажбите на имоти, че им идва малко в повече.

Нямам думи - за яхта ли събираш пари, колега, че си така злобен.
Да не те отвлекат барабар с кесията.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nadq20 » 11 Юни 2009, 19:56

ех взех си парите :)
ivan_lawyer мерси за компетентното ти мнение!
nadq20
Младши потребител

Re: Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!

Мнениеот juji_84 » 14 Сеп 2011, 15:45

Здравейте
Имам подобен проблем. Моля някои да ми даде съвет как да постъпя.

Проблемът ми се изразява в това , не мога до си взема парите от депозита и разликата от парите за парно.
Когато се нанасяхме в квартирата този"охо- бохо" казваше Цитирам "Няма проблем за парното по принцип апартамента не е обитаван и като е нямало никот тук са му начислени сметки за максимална мощност(имамм предвид че има натрупани задължения). Когато решите да си ходите правим засичане на топломерите и виждаме имате да давате имате да взимате"

ДА да ама НЕ

Ние решихме да се изнесем по - рано оот срока на договора и Речено сторено,
Викнахме човек от дружеството за засече топломерите направиха си протокол от засичането и се изнесохме от там.... Когато се разделихме ТОЙ каза "като излезе фактурата за парното ще ви върна и депозита"

....и така започна ходене по мъките

Неколкократно званях на бившия си вече хазайн да го пита кога ще ни върне парите
В началото отговора беше един и същ "ПАРНОТО"
излезе фактурата за парно пак му званях а отговора беше нещо от сорта "Заминавам в чужбина или извън София" и какви ли не подобни измислици.
От няколко седмици спря да отговаря и на обажданията ни
В цялата история става въпрос за 372лв.депозит и около 400лв. за ПАРНОТО
маля за помощ
juji_84
Нов потребител

Re: Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!

Мнениеот nk7702n » 14 Сеп 2011, 18:45

Много се смях на някои образни изказвания по тази тема.. :lol: Не знаех, че е лошо да си птица и то бяла. Както и да е. Ако в договора Ви е посочена изрично сумата от депозита, както и условията, при които наемодателят е длъжен да Ви я върне, значи имате право по реда на заповедното производство да си я претендирате. Ако тоя човек е тук и не е заминал някъде, може да му се изпрати едно заканително писмо, пък може и нотариална покана. Не съм по мръсните номера, за съжаление, ама сигурно ще се включи някой и с тези съвети. Въобще, щом имате писмени документи, можете да си защитите правата по съдебен ред, ако не постигнете нищо чрез взаимен компромис.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Имотни казуси