начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

застраховка срещу тайна продан на жилище

Казуси за недвижими имоти

Re: застраховка срещу тайна продан на жилище

Мнениеот pesho1 » 11 Мар 2005, 18:27

e bahti i tapite temi deto raziskvate
pesho1

Мнениеот 789 » 11 Мар 2005, 18:31

нотариално заверена декларация, в която собствениците заявяват, че за определен период от време няма да са в страната и всички разпоредителни сделки с имота ще са нищожни, депозирана в службата по вписванията по партидата на имота.
789

Мнениеот shveda » 12 Мар 2005, 00:06

Аз съм на същото мнение за декларацията. Макар, че и право на ползване понякога би могло да помогне, но трябва да се внимава на кого се учредява.
shveda
Потребител

Мнениеот scribtor » 12 Мар 2005, 20:15

789, ти това правил ли си го? Как става, после като си дойдат лицата и искат забраната да отпадне? Аз това за пръв път го чувам....Кажи нещо повече, може да се окаже, че върши добра работа.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот monteskio. » 12 Мар 2005, 20:31

С цялото си уважение - съмнявам се да има практическо приложение, това теоритическо предложение.

МONTESKIO
monteskio.

Мнениеот scribtor » 12 Мар 2005, 20:38

Аз за пръв път го чувам, но ако става ще спести много труд и пари на хората, но не ми се вярва в службата по вписвания да взимат такива декларации, защото къде ще ги даржат? Пък и ако всички се юрнат?... Аз затова питам, ако става да знам.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот monteskio » 12 Мар 2005, 20:46

Според мен е неприложимо.В момента нямам много време, но тези дни - ще изложа ситуации, които правят подаването на такава декларация безсмислено и ненужно.

МОНТЕСКИО
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Виктория » 20 Мар 2005, 17:53

Преди 8 месеца "наемател" продаде жилището на сина ми, намиращ се в чужбина, на което аз съм ползвател. С фалшиви : л.к на сина ми, фалшива нот.зав.декрарация от мое име за отказ от правото за ползване, фалшиво нот.зав.пълномощно от снаха ми. Дори новите купувачи за ипотекирали жилището.
До сега не ми е известен начин за предпазване, но учредяване на право на ползване е дребна мярка. Може би завеждане на дело и възрана, но това за какъв срок предпазва, а ако собствениците живеят 15 г. в чужбина?
Виктория

Предишна

Назад към Имотни казуси