начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Разходен ордер за арендно плащане

Казуси за недвижими имоти

Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Aisha » 20 Апр 2005, 13:23

Имам ли право да изисквам копие от документа, който подписвам ежегодно при получаване на арендно плащане от кооперация, а именно разходен касов ордер? Досега не са ми предлагали копие от ордера, а аз искам да имам документ за това, колко, за какво и кога получавам. Задавам въпроса в правния форум, защото документът за арендно плащане има отношение към владението и придобивната давност. И защо не предлагат копие от документа - защото би трябвало като плащат, да правят удръжки и да ги документират, а не им се занимава ли? Служебната бележка за платени суми има ли тук място или ордерът е достатъчен?
Aisha

Re: Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Sirius » 20 Апр 2005, 22:36

Разходния касов ордер е счетоводен документ, който се използва от касиерите когато от касата излизат пари в брой. С него се удостоверява, че сума Х е изплатена на лицето У. По този начин касиерът удостоверява, че сумата дейстително е изплатена на посоченото лице. Екземплярите от разходните касови ордери и приходните касови ордери се съхраняват от касиерите, за ревизиите. Ако не се издават с индиго винаги можете да поискате ксерокопие от вашия екземпляр. Иначе същите документи се съхраняват след ревизиите в архива на счетоводството.
Sirius

Re: Разходен ордер за арендно плащане

Мнениеот Aisha » 21 Апр 2005, 08:37

Благодаря за отговора.
Aisha

Назад към Имотни казуси