начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

КАКВО ДА НАПРАВЯ!!!

Казуси за недвижими имоти

КАКВО ДА НАПРАВЯ!!!

Мнениеот Дарина » 06 Апр 2005, 14:10

Съседа ми налага вече втора възбрана върху имота на основание някакви бъдещи искания от мен!
Имам сключен предварителен договор и вече втори път му удължавам срока!
И моя и на купувача адвоката са се хванали за главите и не могат да измислят как да се справим.
Моля за помощ!
Дарина

Re: КАКВО ДА НАПРАВЯ!!!

Мнениеот Ян Бибиян » 06 Апр 2005, 14:12

Смени си адвоката
Ян Бибиян

Мнениеот Дарина » 06 Апр 2005, 14:13

не е проблема в адвоката
по други казуси и то тежки имотни сме работили
Дарина

Мнениеот :(( » 06 Апр 2005, 14:21

Втора възбрана или за втори път възбрана?
Ако е допусната като обезпечение на бъдещ иск, искайте отмяната на втората възбрана поради липса на обезпечителна нужда.
Ако обезпечението е за парично вземане - искайте замяна на обезпечителната мярка и/или внесете гаранция. Така можете да внигнете и първата възбрана (ако наистина са две).
:((

Мнениеот адресат » 06 Апр 2005, 14:24

Да не би имота да е съсобствен със съседа и да не сте му предложили на него първо своите ид.ч. и да обезпечава иск по чл.33 от ЗС. Ако не е така, а е за събиране на парично вземане- внесете гаранция, както ви посъветва вече един от колегите.
адресат

Мнениеот зизу » 06 Апр 2005, 15:37

Когато един въпрос е поставен неясно, логично е че получените отговори ще са неадекватни. Би следвало да се зададе въпроса точно, ясно и пълно, да изложи принципното положение на нещата или подробно да се разясни конкретния казус. Всичко друго е празни приказки. Сега да гадаем дали е това или онова, или другото и да размишляваме върху всякакви възможности е глупаво и безполезно.
зизу

Мнениеот 345 » 06 Апр 2005, 16:01

Ето едно високопрофесионално мнение! Изпълнено със съдържание, но не и с отговор на въпроса. Колега, не е ли малко излишно? Дарина иска просто съвет, а не пустословие.
Имате плява почти колкото учебник на уважаемия проф. Мръчков.
345

Мнениеот зизу » 06 Апр 2005, 16:24

"Съседа ми налага вече втора възбрана върху имота на основание някакви бъдещи искания от мен!
Имам сключен предварителен договор и вече втори път му удължавам срока!"

От това нещо, не става ясно нищо, така че се въздържам от коментар. А за какив съвет говорим, когато не се знае за какво става въпрос. Какъв съсед, какъв срок, защо го удължаваш, с кого е сключен договора, какви са претенциите на съседа - пълна мъгла.
зизу

Мнениеот ipote4ka » 06 Апр 2005, 16:30

Absolutna magla!
ipote4ka

Мнениеот зизу » 06 Апр 2005, 16:38

А "345" като му е много ясен въпроса - да отговаря по същество, а не да дава мнение по странични теми и да прави дефакто същото, което всъщност критикува.
зизу

Мнениеот Бо » 06 Апр 2005, 16:58

--------------
Бо

СИГУРНО АКО МИ БЕШЕ ЯСНО ...

Мнениеот Дарина » 06 Апр 2005, 17:50

ЩЯХ ДА ПИТАМ И ПО-ЯСНО
въз основа на иск за бъдещи вземания, наложи първата възбрана
сумата е внесена по сметка и подготвяме заличаването па първата възбрана
в момента има втори иск за доста по-малка сума и въз основа на него иска да наложи втора възбрана
не сме съсобственици, а съседи
въпреки това предложихме на съседа да купи, апартамента, но той каза, че не иска
така дали е по-ясно?
Дарина

Назад към Имотни казуси