начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

имотен проблем

Казуси за недвижими имоти

Re: имотен проблем

Мнениеот Lo6a » 05 Мар 2005, 11:14

Ако сте строили вилата по-късно, тя си е съсобствена между Вас и съпруга ви. Дори да се развали договора за дворното място, това няма да касае по-късно построената сграда. Това, че е дарен (или продаден) друг имот на сестрата на съпруга ви - няма никакво значение по конкретното дело.
Аз приключвам. Наистина не можете да разчитате, че нещата ще се наредят от само себе си. Съветът ми е: Свържете със служебно назначения адвокат и преценете качествата му. Ако човекът е читав, упълномощете го да продължи. Ако не Ви хареса - упълномощете друг.
Независимо от всичко, считам, че това дело е загубено за Вас. Не знам от колко време сте в чужбина, но дори Вие не твърдите, че наистина сте полагали грижи за прехвърлителите. Т.е. ако е договор за издръжка и гледане, почти е сигурно, че ще бъде развален. Ако е договор за дарение - доста по-трудно.
Lo6a

Мнениеот davidova » 05 Мар 2005, 17:40

Mного ти БЛАГОДАРЯ, моля те само да ми кажеш какви ще са евентоално последствията от това разваляне? Трябвя да плащам земята ли в/у която е вилата ли или ще ми бъде назна4ена издражка на свекерва ми.Какво е най - доброто законно положение за нас при условие,4е близките 5,6 години все още никой постоянно няма да живее в БГ.Бъди здрава, много ти благодария.Неискам да ВИ ядосвам, но найстина сам много обаркана от вси4ките удари който ми се нанасят в гърба, защото тези неща могат да се уредят по много земен път.
davidova

Мнениеот Lo6a » 05 Мар 2005, 18:22

Нищо особено няма да се случи. Най-много да заплатиш 1/2 от правото на строеж (ако сградата наистина е строена по-късно), което надали е много.
Да заплащаш издръжка на свекърва ти - по това дело не може да се случи, освен ако няма евентуално прадявен иск за трансформация на натуралното задължение в парично. В този случай договорът няма да бъде развален, а ще се заплаща издръжка, но дали има такъв предявен иск - може да ти каже адвокатът.
Пак повтарям: Не гадай! Свържи се с човека. Прецени го. Може да е млад и амбициозен и да има желание да се изяви.
Lo6a

Мнениеот davidova » 06 Мар 2005, 02:57

Mного, много БЛАГОДАРЯ. Имам опълномощен 4овек в БГ.Служ. адвокат беше болна преди празника,това е пре4ината да не сме разговарвли с нея.Имам и добри свидетели по делото, особенно за свекърът ми, който уважавах много.Ще Ви държа в те4ение на нещата.Много ценна е и информацията за адвокатските колегии в lex.BG.
davidova

Мнениеот davidova » 12 Мар 2005, 17:45

До вси4ки у4астници ! Моя адвокат в БГ с4ита 4е за нас ще е по добре ако отложи делото.Той е помолил служебния адвокат да се запознае подробно с делото и на следващото заседание предложи свидетели и доказателтва.Какво предлагате ВИЕ , да настоявам делото да се разглежда и се разпитат свидетелите или да го отложим? Моя адвокат тук иска оценка на имота, изобщо нещата след 2 години най-после тръгват към някакъв край.
davidova

Предишна

Назад към Имотни казуси