начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Замяна-спешно

Казуси за недвижими имоти

Замяна-спешно

Мнениеот Руми » 02 Фев 2004, 10:56

Здравейте! Заменям къща за апартамент с доплащане в размер на 5000 лв. за мен. Уговорили сме се замяната да стане на данъчните оценки на имотите без доплащането да фигурира в нотариалния акт за да си спестя данъците. Днес ще взема капаро, като в документа пред нотариуса ще се запише, че ще взема разликата от цената в деня на сделката. Въпросът ми е: Възможно ли е след това в нотариалния акт тази сума да не фигурира? Може ли да има последствия за мен?
Руми

Re: Замяна-спешно

Мнениеот donna2 » 02 Фев 2004, 12:38

замяната ще я направиш само по данъчна оценка и изрично в акта ще се запише че няма да се доплаща
риска е че както сте се разбрали добре ,ама ако купувача излезе недобросъвестен ще си останеш само с полученото и ще важи написаното в НА
имай предвид че сделката е формална сключили се веднъж важи написаното в НА , никой няма да ти гледа там разните предварителни договори ,квитанции и бележки за цената
donna2
Потребител

Re: Замяна-спешно-donna2

Мнениеот Руми » 02 Фев 2004, 15:09

Аз ще подпиша нотариалния акт само, ако предварително съм взела всичките пари /в деня на сделката/ определени за доплащане. Така вече няма да има опасност, нали? Благодаря ти за отделеното внимание!
Руми

Назад към Имотни казуси