начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Паркоместа в собствен вътрешен двор на кооперация

Казуси за недвижими имоти

Паркоместа в собствен вътрешен двор на кооперация

Мнениеот aneliabg » 09 Ное 2016, 11:22

Здравейте,

Моля за съвет относно правата ми в следния съседски спор за паркоместа във вътрешен двор на жилищна кооперация в Пловдив.
По нотариален акт съпругът ми притежава апартамент в сградата, с прилежащи части 15,381% идеални части от общите части на сградата. По проект сградата е с един двоен гараж, офис и пет броя паркоместа в двора. Въпросните 15,381% идеални части са от поземления имот по кадастралната карта с площ от 234 кв. метра. Никъде не е посочено коя част от двора е точно наша.
На 2 от съседите обаче в нотариалните актове изрично е посочено кои са техните "паркоместа" от двора (без никой някога да ни е питал).
На чертежа на двора на сградата са обозначени 5 броя паркоместа (но реално 3 от тях пречат на останалите 2, които вече някой е преписал на съседите без наше съгласие). Днес въпросните съседи твърдят, че аз нямам право на паркирам в двора (нито на "техните" паркоместа, нито на едно от останалите 3 по чертеж) защото им преча.
Имам ли право на обезщетение по чл. 32 ал.2 от закона за собствеността? Какво бих могла да направя за да оспоря нотариалните актове на съседите и да докажа, че и аз имам право да паркирам в двора?

Благодаря предварително!
aneliabg
Нов потребител

Назад към Имотни казуси