начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Не желая това дарение - какво да направя?

Казуси за недвижими имоти

Не желая това дарение - какво да направя?

Мнениеот ivanova-r » 20 Юли 2016, 16:04

Здравейте,
Преди години леля ми е дарила зем.земя на майка ми. Сега майка ми иска да се откаже от това дарение и да й го върне. Има издаден нотариален акт за дарение. Какво може да се направи?
ivanova-r
Нов потребител

Re: Не желая това дарение - какво да направя?

Мнениеот burgas_ssg » 20 Юли 2016, 16:16

Ако лелята е съгласна имотът да и бъде дарен обратно - няма проблем. Ако не - може да направите отказ от право на собственост по надлежния ред пред Нотариус.
burgas_ssg
Младши потребител

Мнениеот ivanova-r » 20 Юли 2016, 17:20

Благодаря за отговора!
Мисля, че дарението, т.е. нот.акт за дарение е от 2006 г. сега просто искаме да се откажем от него - веднага. Достатъчно ли е да отидем само при нотариус, може ли да е без присъствието на леля ми (т.е. дарителя който е бил) и ще бъдат ли възстановени (върнати на леля ми) нивите веднага?
ivanova-r
Нов потребител

Мнениеот burgas_ssg » 21 Юли 2016, 08:42

Отказ от право на собственост не означава, че имотът ще се върне в собственост на леля Ви. Без нейно съгласие, няма как да и дарите имота обратно, т.к. дарението трябва да бъде прието. Ако се откажете от правото на собственост имотът ще стане безстопанствен.
burgas_ssg
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 21 Юли 2016, 08:55

Иванова, Р,
В правото "веднага" е в най-добрия случай 1-2 години, а понякога 10-15. Вие излизате на балкона и казвате на детето да се прибере "веднага" и то се качва след 2-3 часа, а чакате съд да свърши нещо за същото време?!?
Очевидно имате някакви проблеми с лелята или земята, но е добре да ги споделите с адвокат, за да не се окаже, че не сте решили нищо, а само сте платили за същото или утежнено положение.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси