начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Действие на пълномощно

Казуси за недвижими имоти

Действие на пълномощно

Мнениеот Ant » 13 Мар 2005, 11:28

Моля, за съвет по повод следното:
пълномощно за извършване справки и евентуални действия по повод на спорен имот.
След промяна на Устройствения план, се промена идентификатора на имота, без да се променят границите и размера (местополжението, относно съседите, също естествено).
Въпросът е - важи ли старото пълномощно пред трети лица или трябва да се изготви ново, с ново точно посочване на имота според действащия план?
Според мен- да.
Може би ще е добре да се представят и извлеченията от двата плана
(скици) за сравнение.
Даже си, мисля, че изобщо не следва да има пречки.
Моля за коментар.
Ант
Ant

Re: Действие на пълномощно

Мнениеот monteskio. » 13 Мар 2005, 12:40

Колега съгражданино,
ЩЕ си спестиш нерви, главоболия ако направиш си направиш ново пълномощно - 3 лв. Дори ъпълномощителят да е в чужбина - заслужава си му се изпрати ново пълномощно за удостоверяване на подписа му. В противен случай, според мен има риск да възникне спор досежно волята на овластителят. Но всичко това е теория. Възможно е и друго - въобще да не се обърне внимание на промяната в идентификацията - от зем.земя в УПИ, от лицата, пред които се предатавя пълномощното.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот прочел » 13 Мар 2005, 13:46

Мисля, че не енобходимо ново пълномощно, след като за имота е променен само номера.
Но в общината може да ви правят пречки, т.к. най-трудно се работи с администрация.
Ако не представлява трудност направете ново пълномощно.
Но нека да помислим - нужно ли е всеки път при промяна на номер да се променят документи.
Нали има идентичност.
прочел

Мнениеот Ant » 13 Мар 2005, 22:07

Да, проблемът е възникнал именно в администрацията и е принципен. И, според мен не е нужно ново, но предвид избиране не по-малкото зло, май ще е по-лесно да се организира ново пълномощно, въпреки неудобствата, отколкото да се спори.
Благодаря!
Ant

Назад към Имотни казуси