начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

некомпетентен

Казуси за недвижими имоти

некомпетентен

Мнениеот Въпрос » 17 Мар 2004, 17:08

Здравейте, ще съм ви благодарен ако някой ми каже какво предствлява БКС - фирмата. Дори абревиатурата БКС не ми е понятна. Благодаря ви.
Въпрос

Re: некомпетентен

Мнениеот boba » 17 Мар 2004, 17:11

Доколкото имам спомен от едно време - общинските фирми "Благоустройсто и комунално строителство" и всичко свързано с тези дейности.
boba

Мнениеот harmaiani » 17 Мар 2004, 17:29

Мисля, че е битово-комунално стопанство
harmaiani

Мнениеот boba » 17 Мар 2004, 17:34

Нещо такова, но във връзка с какво питате, т.к. тези общински предприятия отдавна ги "приватизираха", заедно с всичките им апетитни активи?
boba

Мнениеот pita6t » 17 Мар 2004, 18:39

Фирма БКС-Средец още съществува. Опитвам се да разбера какъв и е статутът. Познати са закупили от нея имот преди година и сега имат проблеми с него. Оказва се, че те БКС-ср. никога не са били собственици на този имот, че да го продават! Поне така изглежда.
pita6t

Мнениеот pita6t » 17 Мар 2004, 18:41

Фирма БКС-Средец още съществува. Опитвам се да разбера какъв и е статутът. Познати са закупили от нея имот преди година и сега имат проблеми с него. Оказва се, че тези БКС-ср. никога не са били собственици на този имот, че да го продават! Поне така изглежда.
pita6t

Мнениеот donna2 » 17 Мар 2004, 19:02

имаш ли и други данни за фирмата -данъчен номер или булстат ще я потърся в апис ,но това може да стане едва във петък
donna2
Потребител

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 14:15

Фирма БКС- Средец, със сигурност съществува, седалището или офиса й са на ул."Кузман Шапкарев"- на пъпа на центъра. Изп.директор беше незнам дали още е Ема Бочева.
vas

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 19:42

Фирмата е АД, ако искаш повече информация, ще ти напиша адрес и ще ти кажа повече подробности...
vas

Мнениеот МЛАДЕЖА » 18 Мар 2004, 20:02

Общината е вкарала имоти в нея,които престават да бъдат общински/ по Тълкувателно решение еди кое си...../ после стават разпродажбите по ТЗакон/ и после се пие студена вода, защото не бил спазен пък закона за Общ.Собственост-. Стар комунистически номер в ново време . КРАСОТА !!!!!!!!!!
МЛАДЕЖА

Мнениеот Въпрос » 19 Мар 2004, 15:50

"Младежо", благодаря за обяснението. Можеш ли малко по-подробно да ми обясниш схемата?
Въпрос

Мнениеот geo_18 » 22 Мар 2004, 19:37

Според ЗОС, чл.2 ал4:

(4) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 1999 г.) Не са общинска собственост по смисъла на този закон имотите и вещите на търговските дружества, дори ако общината е била единственият им собственик. Правата върху общинската част от капитала на търговските дружества се упражняват по ред, установен с наредба на общинския съвет.
Общината, ще разполага с дялове и акции (т.е. хартийки), които след "изчезването" на реалните обекти, ще служат само в WC
geo_18
Младши потребител

Мнениеот Въпрос » 23 Мар 2004, 13:31

Благодаря ви. БКС обаче представи нотариален акт за собственост на имота - тя го била придобила след постановление на МС от 1950 година от общината срещу заплащане, а доколокото знам миналата година е приватизирана и сега е частен собственик на тези имоти, между които е и въпросният, вече продаден. Да, но сега друг претендира за въпросния имот също с нотариален акт, по-късен от този на БКС-Средец и от този на моите познати които са го закупили от БКС-Средец. Така те са на път да го загубят защото са намесени в спор между две други по-едри риби. Исках да схвана обаче дали вината ще да е в БКС-Средец - за това отправих въпроса тук... Все пак имат нотариален акт и железни документи...МЛАДЕЖА написа:
Въпрос

некомпетентен

Мнениеот Въпрос » 23 Мар 2004, 13:33

Благодаря ви. БКС обаче представи нотариален акт за собственост на имота - тя го била придобила след постановление на МС от 1950 година от общината срещу заплащане, а доколокото знам миналата година е приватизирана и сега е частен собственик на тези имоти, между които е и въпросният, вече продаден. Да, но сега друг претендира за въпросния имот също с нотариален акт, по-късен от този на БКС-Средец и от този на моите познати които са го закупили от БКС-Средец. Така те са на път да го загубят защото са намесени в спор между две други по-едри риби. Исках да схвана обаче дали вината ще да е в БКС-Средец - за това отправих въпроса тук... Все пак имат нотариален акт и железни документи...
Въпрос

Мнениеот geo_18 » 23 Мар 2004, 14:10

БКС-Средец не е ли един от концисионерите по чистотата заедно с "Волф" и "Дитц". И зад трите фирми стоеше едно лице заедно със сина си - забравих му името, но по прякор "Вълка". Фирмата е вече приватизирана и е правоприемник на общинското БКС. Тя може да продава свободно активите си. А претендентът с по-късен нотариален акт би следвало да предяви претенции срещу вашия познат, а не срещу БКС, защото продавача вече е дезинтересиран от този спор. нещата ще се решат в съда и всичко зависи от железните доказателства. (Ако нотариалния акт с по-късна дата е констативен акт по обстоятелствена проверка, трудно ще спечелят, защото такъв акт сравнително лесно може да се обори). Трябва повече информация.
geo_18
Младши потребител

Мнениеот гений 75 » 23 Мар 2004, 14:28

Део 18, вземи че го завърши това право. Втория нот.акт и да искат не могат да го докарат чрез обстоятелствена проверка.
гений 75

Мнениеот geo_18 » 24 Мар 2004, 11:18

Защо? Трябват само двама кошаревски свидетели, да "установят", че лицето е владяло 10 год. имота - и готово!
geo_18
Младши потребител

Назад към Имотни казуси