начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Непотърсена земеделска земя. Наследство

Казуси за недвижими имоти

Непотърсена земеделска земя. Наследство

Мнениеот hakunamatata » 25 Яну 2012, 02:47

Здравейте,

става въпрос за няколко ниви земеделска земя, принадлежали на прадядо ми. След смъртта му някъде около 1964 година наследниците не са се занимавали да я разделят или да правят каквото и да било с нея понеже се получили някакви дразги помежду им. Аз си спомням, че преди се говореше по новините за връщане от държавата на някакви земи и прочие, но не съм запознат, а и не знам какво да търся. Въпросът ми е дали ние като наследници все още имаме право над тези земи или те отдавна са иззети от държавата и ние не може да си ги върнем. Ако е възможно да се направи нещо бих се радвал да ме насочите към съответната институция, към която трябва да се обърна за повече информация.

Поздрави

Христо
hakunamatata
Нов потребител

Re: Непотърсена земеделска земя. Наследство

Мнениеот arteglam » 06 Мар 2012, 17:59

Много такива дела са се водили и продължават да се водят. Вие имате право като наследници над земите, но говорим за много дълъг период от време и дотогава може някой друг да ги е придобил по давност. Самата процедура по узаконяване, плащане на земите и прочее не е много лесна. Добре е да се обърнете към адвокат, който се занимава с земеделски земи , Параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, реституиране на имоти и т.н. Знам, че има доста процедури по изготвяне на всякакви документи. Възможно е Общината да е актувала земеделските земи или някой друг да ги е придобил. Затова е добре да разберете на кого се водят в Агенция по вписванията и т.н.
Има една сентенция:"Правото е за бдящите, а не за спящите" както и "Първият по време и по-силен по право". Така, че действайте :)
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител

Назад към Имотни казуси