начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Лек имотен казус

Казуси за недвижими имоти

Лек имотен казус

Мнениеот martini78 » 27 Май 2011, 21:09

Здравейте, ако някой се е сблъсквал със случай подобен на моя да пише за съвет. Преди 4 години закупих жилище ново строителство от строителна фирма, имам нотариален акт, в него като сума е вписана същата от данъчната оценка. По неведоми пътища божии :) разбрах, че към днешна дата фирмата е подала молба да бъде обявена в несъстоятелност с дата 2010 г. Делото е минало на окръжен съд, но в момента е в апелативен, защото май кредиторите обжалват датата и искат да бъде вписана 2009 година като начална. Поразрових се малко и в мен се прокрадна съмнението, че държавата в лицето на НАП иска да върне фалита с дата преди моята покупка, защото управителя на фирмата е обезпечавал задълженията, като е залагал имущество. В този случай възможно ли е синдика да иска отменяне на всички сделки сключвани към този период и моята сделка да бъде обявена за недействителна и един вид да пия доста студена вода.
martini78
Нов потребител

Re: Лек имотен казус

Мнениеот Гост. » 28 Май 2011, 14:39

Казусът не е никак лек- от доказателствена страна( лютата любов към сделки на данъчна оценка дава своите горчиви плодове).
Има ли право синдика на описаното?- разбира се, защото това му е работата.
Има ли правен интерес НАП- разбира се.
А може ли да пиете една студена вода?- нищо не се знае( когато се стигне до съдебно дело с предмет отмяна на сделките - вижте чл. 647 ТЗ)- нещата сериозно ще загрубеят... според зависи фактите.

Пропуснах- напоследък дела от такъв характер ще се водят все повече.
Гост.
Старши потребител

Re: Лек имотен казус

Мнениеот martini78 » 28 Май 2011, 16:22

Знам, че не е лек, вкарах малко ирония в темата. Лошото е, че не съм единствен доста хора ще пострадат. Ще се продава и така, иначе измъкване няма
martini78
Нов потребител

Назад към Имотни казуси