начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Договор за наем

Мнениеот antoaneta79 » 11 Апр 2011, 11:11

Здравейте! Чрез голяма посредническа фирма имам наематели. Подписала съм договор, изготвен от тази фирма. Това, което ме притеснява, е че връчих копие от нотариален акт ( да се види и послужи за доказателство за собственост), а те от своя страна са записали в договора, в три екземпляра, номера на нотариалния акт, том, рег. номер, дело и година. Имам ли основание за притеснение и ако има, какво трябва да се предприеме, като действие?
antoaneta79
Нов потребител

Re: Договор за наем

Мнениеот inspectora » 11 Апр 2011, 15:55

Имате основание за сериозни притеснения! Представете си, че тези данни попаднат у някой недобросъвестен! Знаете ли какво може да направи с тях?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот rts » 12 Апр 2011, 14:10

Инспекторе, Имотният регистър е публичен, така, че всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт.
Не притеснявай излишно хората - само с данните на нотариалния акт не може да се извърши имотна измама.
Можело е в договора за наем да не се описват номерата на нот.акт, но определено само с тях нищо не може да се направи.

Към Антоанета: проверявайте си партидата в Имотния регистър от време на време - да не би да има разпореждания с имота Ви, а също проверявайте какво е писано в кадастъра. Ако откриете нова информация, която Ви смущава или не знаете какво означава - незабавно се консултирайте с адвокат. Ако сте оставили пълномощно на човек, на когото не знаете дали можете да имате доверие - оттеглете го.
rts
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 14 Апр 2011, 12:40

rts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписванията
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Апр 2011, 13:04

Standbay написа:
rts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписванията

rts не говори за заверен препис , а за копие от акт за собственост , тъй че чл.51 ПВ не важи.Копия се дават без никъв проблем.

rts inspectora е иронизирал питащата и с право.Истерията с личните данни и нот.актове , подклаждана от медиите , взема все по големи размери.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 14 Апр 2011, 14:30

REVOLUTION написа:Копия се дават без никъв проблем
на адвокати :!:
НЕ на всеки - и си важи много даже чл. 51 ПВ
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Апр 2011, 19:06

Незаверени копия се дават без ограничение на всеки - без значение дали е адвокат по професия, или "прост тенекеджия". Стига да поиска по подходящия начин.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот antoaneta79 » 08 Май 2011, 17:16

Благодаря Ви, за отговорите. В него период бях с раширени криминални фантазии, които ме доведоха до паника, за събитие, което така или иначе, не се е случило. За мое собствено успокоение ще спазя съвета на rts.

За имотния регистър, не е толкова лесно за достъп от всеки човек за чужд имот - пълномощното е задължително.
antoaneta79
Нов потребител

Назад към Имотни казуси