начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

такса смет

Казуси за недвижими имоти

такса смет

Мнениеот city24 » 08 Апр 2011, 22:37

Здравейте,
искам да попитам събира ли се такса смет , когато услугата не се предоставя от общината ?

Въпросът е, че имам съм съсобственик в една стара фабрика , която не функционира , не се използва и т.н. Трябва ли да плащам такса смет , след като няма кой да "цапа" ? Какво бихте ме посъветвали ?
city24
Потребител

Re: такса смет

Мнениеот rts » 12 Апр 2011, 17:21

Извлечение от ЗМДТ:
Чл. 63. (1) (Доп. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) За имоти, намиращи се извън районите, в които общината е организирала събиране и извозване на битови отпадъци, се събира такса за ползване на депо за битови отпадъци и/или за поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Границите на районите и видът на предлаганите услуги по чл. 62 в съответния район, както и честотата на сметоизвозване се определят със заповед на кмета на общината и се обявяват публично до 30 октомври на предходната година.
Чл. 71. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Не се събира такса за:1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 01.01.2000 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г.) сметосъбиране и сметоизвозване, когато услугата не се предоставя от общината;
2. поддържане чистотата на териториите за обществено ползване - когато услугата не се предоставя от общината;
3. обезвреждане на битовите отпадъци и поддържане на депа за битови отпадъци и други съоръжения за обезвреждане на битови отпадъци - когато няма такива.
Относно 2-рия въпрос: Относно условията за освобождаване от таксата поради трайно неползване на имота: задайте писмено въпроса си до Общината, ще получите отговор до 1 месец.
rts
Активен потребител

Re: такса смет

Мнениеот namakak » 13 Апр 2011, 00:06

city24 написа:Здравейте,
искам да попитам събира ли се такса смет , когато услугата не се предоставя от общината ?

Въпросът е, че имам съм съсобственик в една стара фабрика , която не функционира , не се използва и т.н. Трябва ли да плащам такса смет , след като няма кой да "цапа" ? Какво бихте ме посъветвали ?

Ми,цапай както ти дойдат възможностите,иначе губиш с тая сграда.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Имотни казуси