начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дарение на имот

Казуси за недвижими имоти

Дарение на имот

Мнениеот chung4 » 26 Яну 2011, 00:00

Здравейте. Със съпругата ми се развеждаме и тя иска да ми прехвърли апартамента, който е на кредит. Искам да попитам какви са таксите при дарение на имот и какво точно се прави. Много ще ми помогнете. Благодаря ви предварително.
chung4
Нов потребител

Re: Дарение на имот

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2011, 13:20

Таксите за дарение се определят в зависимост от имота - местонахождение, площ и т.н. и трябва да разполагате с данъчна оценка, след което се отива при адвокат и той Ви изготвя останалите документи, а при Ваше желание може и да Ви представлява пред Нотариус по разпоредителната сделка с пълномощно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 02 Мар 2011, 13:37

Този имот по време на брака ли е купен и ако е има ли съдебно решение за прекратяване на СИО по време на брака ? Вие все още се развеждате ,поне така сте го написали.
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 02 Мар 2011, 13:43

Премъдрост... Има едни хора, наречени адвокати. Консултация с такъв 100% ще ви излезе по-евтино от глупостта, която смятате да направите, ако имотът е СИО и още нямате решение за развод. Да не говорим, че може да има и други варианти...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2011, 13:54

Съгласна съм с казаното от колегите. В крайна сметка адвокатът не просто формално подготвя документите, а проучва и Ви изяснява всички относими факти и обстоятелства, включително дали даденият имот е СИО или не, и дали е във Ваш интерес да извършите разпоредителното действие. По - добре предварително посещение при адвокат, отколкото след това при вече възникнали главоболия.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Имотни казуси