начало

Извеждане на изискването за изясняване на последиците от действието на Правото на ЕС през крайъгълната 2021 г. Извеждане на изискването за изясняване на последиците от действието на Правото на ЕС през крайъгълната 2021 г.

Пълномощно за разпореждане с наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот mrunkalce » 25 Сеп 2013, 16:14

Въпросът ми е следният наскоро вадих в Испания пълномощно в което майка ми ме упълномощава за всичко и за пред всякакви институции в България, до тук добре направиха ми пълномощното в Испания дойдох си в България преведох/легализирах го и като отидох в Банката не ми го признаха, тъй като случаят с банката седи така бях вкарала преди 3години пари в сметка на името на сега вече починалата ми баба с цел трупане на лихва след време когато отидох и попитах какъв е редът да ги изтегля те ми отговориха Пълномощно и удостоверение за наследници но никой не ми каза както днес че в самото пълномощно трябвало да пише, че майка ми ме упълномощава да се разпореждам с нейните наследства. Сега майка ми ще вади ново пълномощно от Испания и ще ми го праща но исках да се допитам и до вас за да не стане някакво объркване пак поисках от банката да ми напишат в писмен вид какво трябва да пише в това пълномощно всъщност аз вече имам 1 а това новото което ми трябва сега ще е предполагам няколко реда които да гласят: че мога да се разпореждам с наследството на майка ми и че мога да изтегля тези пари от банката писменият вид беше "Липсва текст относно извършване на разпоредителни действия с наследство и в качеството й на наследник на.../имена на починал титуляр и ЕГН/"

моля за помощ от компетентни лица как точно да сформирам текста за да е обяснено ясно че ми важи пред банката (обб) и че мога да се разпореждам със наследството на майка ми, спешно ми е за да мога да го изпратя на майка ми и тя да го обясни на испанският нотариус за да не стане пак някоя грешка като сегашното ми пълномощно което имам уж мога всичко да правя а всъщност...
искрено ще съм ви благодарна ако ми помогнете с 1-2 изречения... :| :oops:
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е.
mrunkalce
Нов потребител

Re: Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот mrunkalce » 26 Окт 2013, 22:17

Благодаря, че никой не помогна... :?
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е.
mrunkalce
Нов потребител

Re: Пълномощно за разпореждане с наследство

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2013, 23:03

Не е работа за едно-две изречения. Отидете при адвокат, който да го изготви, за да Ви е мирна главата. Иначе рискувате, да платите още веднъж на нотариус и легализация, а това е много повече, отколкото ще Ви вземе адвокат в България.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси