начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

въпрос за наследство и собственост

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за наследство и собственост

Мнениеот viol2000 » 08 Апр 2025, 12:38

Здравейте,
Съпругът ми почина миналата година.Имам и син. Притежаваме апартмент ,който беше на нас двамата със съпруга ми.Ходихме в данъчната служба със сина ми и подадохме данъчна декларация с ,която данъкът на съпруга ми се разпредели между мен и сина ми.Искам да питам -Трябва ли да ходим и в общината за да декларираме,че апартамента е със сменени собствеНици?
Суважение : В. Тодорова.
viol2000
Младши потребител

Re: въпрос за наследство и собственост

Мнениеот guest1 » 08 Апр 2025, 15:59

Здравейте.

Зависи от ппакгикага на конкретната община, но в някои - и това, което сте направили - не е задължително.
Съгласно
Чл. 14. (6) При придобиване на имот по наследство декларацията по ал. 1 се подава в срока по чл. 32. В случай че не е подадена данъчна декларация по ал. 1 от наследниците или заветниците, след изтичането на срока по чл. 32 служителят по чл. 4, ал. 1 образува партида за наследения недвижим имот въз основа на данните, налични в общината и в регистъра на населението.
Закон за местните данъци и такси

Проверете на място или през сайта на общината - може всичко да е направено.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: въпрос за наследство и собственост

Мнениеот rabotoholic » 24 Апр 2025, 09:03

Данъчната служба се намира обикновено в общината.След като сте променили партидата на имота с въвеждането на новите данъчно задължени лица,вие вече сте пълноправни собственици.
rabotoholic
Младши потребител

Назад към Семейни казуси