начало

ВСС вече приема документи за конкурса за Търговската колегия на ВКС ВСС вече приема документи за конкурса за Търговската колегия на ВКС

Втори брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Втори брак

Мнениеот njorova » 12 Окт 2011, 19:46

Здравейте,
предстои ми да сключа брак( за втори път ). От първия ми брак имам 1/2 част от семейното жилище, останалата 1/2 е на вече бившия съпруг(жилището е придобито по време на брака). Според решението на съда аз оставам да обитавам жилището до навършване на 18 годишна възраст на детето. Въпросът ми е важи ли в случая чл.56 4 от СК? Разтрогването на брака е по взаимно съгласие.В нотариалния акт е записано единствено името на вече бившия съпруг.Е ли възможно той да се нанесе в жилището след като аз се омъжа?
Благодаря!
njorova
Нов потребител

Re: Втори брак

Мнениеот nk7702n » 12 Окт 2011, 19:57

njorova написа:Здравейте,
предстои ми да сключа брак( за втори път ). От първия ми брак имам 1/2 част от семейното жилище, останалата 1/2 е на вече бившия съпруг(жилището е придобито по време на брака). Според решението на съда аз оставам да обитавам жилището до навършване на 18 годишна възраст на детето. Въпросът ми е важи ли в случая чл.56 4 от СК? Разтрогването на брака е по взаимно съгласие.В нотариалния акт е записано единствено името на вече бившия съпруг.Е ли възможно той да се нанесе в жилището след като аз се омъжа?
Благодаря!

Да , възможно е и така ще стане, това е смисълът на разпоредбата на чл. 56 ал.4 от СК.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси