Имам следното питане:
Искам да поканя приятел от Тайланд на частно посещение, но разбрах, че е необходим документ за собственост или наем на недвижима собственост. Аз живея във фамилна къща, която се води на баба ми. Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 15:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана декларация за частно посещение
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покана декларация за частно посещение
trixus написа:Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?
Не е нужно, стига постоянният Ви адрес да съвпада с този на имота на бабата.
Описва се колко стаи е имота, колко народ живее в него - към поканата декларация се прилага и декларация за имотно състояние и удостоверение за доходите от местоработата или копие от данъчната декларация за последната година - бланките са безплатни и си получават на място в ОДВР.
по подробно
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:trixus написа:Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?
Не е нужно, стига постоянният Ви адрес да съвпада с този на имота на бабата.
Описва се колко стаи е имота, колко народ живее в него - към поканата декларация се прилага и декларация за имотно състояние и удостоверение за доходите от местоработата или копие от данъчната декларация за последната година - бланките са безплатни и си получават на място в ОДВР.
по подробно
Не е съвсем така, защото на самата бланка на Покана-декларация отзад пише - "Гостите ще приема в жилище на адрес ....................... на което аз съм собственик/наемател.
Реално изискването е лицето, което кани да има законово право да се разпорежда с имота, в който ще настани чужденците, а не баба му или майка му да ги изгони .
Реално в имотната декларация може да пише, че има 3 апартамента и 4 вили, но когато адресът отзад на поканата не съвпада с този на декларациите може да му откажат заверяване.
Редно е да попита в самата служба служителят, приемащ документите какво точно да направи в неговия случай, защото нито една от двете страни няма интерес да си създава главоболия
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Докато ходиш от гише на гише за всички аспекти да оправяш, по-лесно ще ти излезе Декларацията за наем
- bilibi
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|