- Дата и час: 04 Дек 2024, 00:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезпечителна заповед
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Обезпечителна заповед
Нуждая се от съвет!
Адвокатът ми е на почивка в чужбина и нямам връзка с него.
Случайно научих банковата сметка на мой длъжник по изпълнително дело.Отидох при съдия изпълнителя с молба за запор, но той ми каза че понеже делото е спряно от РС не може да направи нищо.Обжалвал съм определението за спиране ,но още няма решение на окръжния съд.Докато се върне адвоката ми или излезе решението на съда длъжника може да изхарчи парите и да остана на сухо.
Какво да направя ?
- Петър
RE: Обезпечителна заповед
Това, че делото е спряно не е пречка за обезпечаване на иска, напротив, това е основание за обезпечаване. Не трябвало да ходите при съдия изпълнителя, а при съдията, който ви гледа делото.
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: Обезпечителна заповед
Ако изпълнителното дело е образувано на основание издадена обезпечителна заповед по предявен от Вас иск, както изглежда, трябва да поискате от съда пред който е висящо делото по Вашия иск, да допусне обезпечение и да издаде обезпечителна заповед за налагане на запор върху сметката на длъжника. С тази заповед ще се обърнете към съдия-изпълнителя, който да наложи запора.
- не почиваме
Re: Обезпечителна заповед
Каква е последната практика, в молбата за издаване на обезпечит.заповед с искане на запор на сметки, следва ли да се посочат точно сметките и банките или може само банката или дори да се иска запор на сметки във всички банки.
Защото преди имаше откази , ако не се посочи точно номера на сметката, което все пак е трудна задача.
Защото преди имаше откази , ако не се посочи точно номера на сметката, което все пак е трудна задача.
- p_dyan
- Потребител
Re: Обезпечителна заповед
Може и само банките, не е нужно да се конкретизират сметките.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|