начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - банка

ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - банка

Мнениеот 4okuto » 09 Окт 2014, 18:32

Здравейте, не знам това ли е правилният раздел за темата, но все пак ще пиша тук. Участвах на търг за апартамент, който банката /взискател/ взе при устното наддаване, а аз бях втори след нея, а други нямаше освен мен и взискателя. На десетия ден след него пуснах молба за връщане на задатъка / 10% /, все пак никой не ми се обади, а то си има 7 - дневен срок да се плати от обявения за купувач, т.е. банката. Десет дни след пускането на молбата виждам, че още няма пари по сметката ми. Звъня и ми казаха, че трябвало да има. След два дни пак няма нищо в сметката ми. Пак им звъня на тия, моя задатък още не можели да го върнат, защото банката - взискател по делото още не е платила парите и върши някакви процедури незнайно какви. Питах колко още трябва да чакам, казват ми още 2 - 3 седмици. Та стават около 6 седмици след делото чакане за връщане на задатъка. Тази банка, колкото си иска ли може да се бави с плащането за спечеления от нея търг. Принципно е една седмица срока за плащане след търга, а тук стават недопустимо много. А ако бях на зор с парите? Редно ли е това? Смятам да отивам при тях с адвокат и да искам апартамента за себе си, или да ми връщат депозита на момента.
П.С.: Прав ли съм в случая или има някакъв закон, за който не знам?
4okuto
Нов потребител

Re: ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - ба

Мнениеот crossbike » 13 Окт 2014, 11:18

закон за адвокатурата и наредба за мин.възнагр.
сети ли се?
crossbike
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство