- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изземване на МПС от ЧСИ
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Изземване на МПС от ЧСИ
Моля ви за съвет. Купих си мотопед от продавач , който го е купил бракуван от лице което е с влязла в сила присъда за тежко престъпление. /има да плаща кръвнина/.Преди да го осъдят лицето е бракувало мотопеда и на него не е бил наложен запор. Въобще на мотопеда не е слаган запор .....може би защото в регистъра на КАТ се е водил бракуван. Същото това лице има запор на апартамента си , а на мотопеда няма??? Когато е излязъл от затвора го е продал бракуван на моя продавач , който наново го е регистрирал в КАТ/минал е през Технотест/.. Явно се е уплашил че онзи има проблеми с ЧСИ и ми го продаде на мен чрез обява . Аз също минах през КАТ за талон на мое име и мотопеда вече се води по талон на мен. Може ли ЧСИ да ми отнеме мотопеда , и ако е така защо КАТ допускат да се регистрират такива проблемни МПС . Кой ще ми върне парите като втория продавач се оправдава с първия ? В момента нямам запор върху мотопеда но се съмнявам че може да ми бъде наложен. Какви са санкциите срещу мен ако не предам мотопеда на ЧСИ и го продам за части/за да си върна част от парите/.Моля ви за мнение по въпроса. Благодаря ви предварително.
- aviator
- Нов потребител
Re: Изземване на МПС от ЧСИ
ЧСИ не може да наложи запор на вещ, която не е собственост на длъжника към деня на налагането на запора. Така че няма от какво да се притеснявате.
Ако все пак бъдат предприети действия по принудително изпълнение спрямо Вас, имате предвиден ред за защита. Предполагам, че няма да се стигне до там, но ако извадите лош късмет, обърнете се към адвокат.
Ако все пак бъдат предприети действия по принудително изпълнение спрямо Вас, имате предвиден ред за защита. Предполагам, че няма да се стигне до там, но ако извадите лош късмет, обърнете се към адвокат.
- vilichka
- Нов потребител
Както и да го тълкувам- всеки, по своему, недоволен от институциите...
КАТ посмъртно нямаше да пререгистрират МПС, ако имаше наложен запор, ерго недоволството ви по отношение тези им действия е изцяло без основание.
А, не така- опитът сочи, че ЧСИ могат, и налагат запори, възбрани и прочее мерки без да се вълнуват кой, какъв е към дата на налагането им.
Коректните ЧСИ да ме прощават за написаното.
КАТ посмъртно нямаше да пререгистрират МПС, ако имаше наложен запор, ерго недоволството ви по отношение тези им действия е изцяло без основание.
vilichka написа:ЧСИ не може да наложи запор на вещ, която не е собственост на длъжника към деня на налагането на запора. Така че няма от какво да се притеснявате.
А, не така- опитът сочи, че ЧСИ могат, и налагат запори, възбрани и прочее мерки без да се вълнуват кой, какъв е към дата на налагането им.
Коректните ЧСИ да ме прощават за написаното.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Доколкото разбрах запора на първия продавач е наложен още през 2007г. когато е влязла окончателната му присъда и е влязъл в затвора. Той е бракувал мотопеда през 2003г. /когато е бил следствен/и към 2007г. когато му е наложен запора е бил собственник на мотопеда /макар и бракуван/ запор на мотопеда няма/явно ЧСИ не слагат запор над бракувани МПС/. Шест години - от 2007г до 2013г. ЧСИ е могъл да наложи запор над този мотопед , но ЧСИ е наложил запор само над апартамента му . През 2013г. е излязъл от затвора и е продал мотопеда както си е бракуван на втория продавач/който е платил доста пари в Технотест за регистрация/. който после ми го продаде на мен. Притеснявам се че ЧСИ като правят периодично справка в КАТ - ще видят че е продал мотопеда и да не ми го изземат на основание че първия продавач/длъжника/ се е облагодетелствал от тази продажба и е ощетил ищтците като е продал мотопеда , знаейки че им дължи пари - има запор на апартамента , но на мотопеда няма. Не съм добре запознат , може ли ЧСИ да ми отнеме мотопеда след като на него не е наложен запор. Аз в случая съм в такова положение че съм си дал парите за вещ която могат ''законно'' да ми я отнемат.....иди после гони Михаля да съдя втория продавач , а той да съди престъпника който е продал неправомерно вещта.......Къде е справедливостта ? Защо ЧСИ не слагат запор и на бракуваните МПС ? Ето че могат пак да бъдат продавани и да се пререгистрират . Доста съм объркан. Искам пак да уточня , моля ви кажете ми , може ли ЧСИ да изземва вещ която не е запорирана и в последствие е препродадена няколко пъти и да си изпати последния купувач ? Мисля че грешката е на ЧСИ. Говорих с адвокат и той ми каза , че като е прехвърлен няколко пъти - нямало опастност да ми го вземат защото към момента на прехвърлянето в КАТ нямало запор над мотопеда което било грешка на ЧСИ и че аз съм добросъвестен купувач който ще бъде ощетен ако ми бъде отнет . Моля ви ако някой от вас е запознат с дейността на ЧСИ да ми даде съвет. Платих доста пари и сега си бия главата.......
Последна промяна aviator на 16 Авг 2014, 13:08, променена общо 1 път
- aviator
- Нов потребител
ЧСИ изпраща съобщение до КАТ, или по ЕГН (тогава запорира и всички БЪДЕЩИ собствености на лицето), или по ДК№ на МПС, най-често и двете.
Тук не е нито една от двете хипотези.
Стига с тия глупости, помислете малко. Малко!!!
Тук не е нито една от двете хипотези.
Стига с тия глупости, помислете малко. Малко!!!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Колегата ви е отговорил съвсем правилно( при това сте платил за консултацията). Ако ли все пак не вярвате и на написаното тук ( очевидно не вярвате не само на него) - четете НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ, ОТЧЕТ, ПУСКАНЕ В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ, И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ ЗА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА тук http://lex.bg/laws/ldoc/-549437437 и мислете, разбира се.
ЧСИ не е наложил запор, защото мотопеда е бил с прекратена регистрация от 2003 ( купчина желязо с неустановено местоположение не представлява интерес). При първата покупка, каквото и да са правили се е стигнало до възстановяване на прекратена регистрация. Втората продажба е била наложителна, за да не го застигне длъжника чичко Павлов от ЗЗД... ( не е важно за вас, пък и доста съмнително да се предяви такъв иск). Карайте си тротинетката , `дето струва доста пари, и не си тровете живота.
Е, ако искате... и се налага- тровете го, той си е ваш.
ЧСИ не е наложил запор, защото мотопеда е бил с прекратена регистрация от 2003 ( купчина желязо с неустановено местоположение не представлява интерес). При първата покупка, каквото и да са правили се е стигнало до възстановяване на прекратена регистрация. Втората продажба е била наложителна, за да не го застигне длъжника чичко Павлов от ЗЗД... ( не е важно за вас, пък и доста съмнително да се предяви такъв иск). Карайте си тротинетката , `дето струва доста пари, и не си тровете живота.
Е, ако искате... и се налага- тровете го, той си е ваш.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря ви много за ценните съвети. Благодаря ! Бях доста притеснен защото когато разбрах че първия собственник е с такова тъмно минало и втория продавач скорострелно е гледал да се отърве /въпреки големите разноски в Технотест и КАТ- дал е за новата регистрация около 200лв. / , споделяйки с познати - всичките ми казваха че от ЧСИ няма да се отърва. Благодарен съм че има хора като вас които на добра воля отварят очите на простолюдието. Благодаря.
- aviator
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|