начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Питане относно поръчителство по ипотечен кредит

Питане относно поръчителство по ипотечен кредит

Мнениеот ivelinauk » 30 Окт 2012, 18:43

Здравейте,
мой близък има нужда от помощ и искам да питам тук може ли да се направи нещо. Аз не съм юрист и затова ме извинете, ако някъде не употребявам правилните термини.
Физическо лице става поръчител на ЮЛ по ипотечен кредит, защото фирмата се представлява от чужди граждани. Имотът е ипотекиран в полза на банката.
В даден момент фирмата спира да изплаща кредита и той става предсрочно изискуем.
Минават 2 търга, купувач се явява преди първия търг, но иска да купи имота веднага и да не участва в търгове. Банката му отказва и той се отказва. Други купувачи не се явяват.
През това време банката е осъдила поръчителя да доизплати задължението на фирмата като междувременно фирмата -длъжник е станала от ЕООД на ООД и той изобщо не познава новите собственици, нито има как да ги търси. Самата банка също не търси длъжника/ците, защото явно никой им няма адресите.
Поръчителя няма кеш за цялата сума по кредита и банката му запорира всичко, което притежава- дом, МПС, фирма. Скоро ще стартира производство по ликвидация на фирмата.
Той има запис на заповед, но явно това е без особено значение.
Може ли според вас нещо да се направи?
Благодаря предварително.
ivelinauk
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство