начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Банка пази длъжник безпричинно!

Банка пази длъжник безпричинно!

Мнениеот veda_iv » 21 Мар 2012, 09:30

Колеги помощ!
След дълги години съдебни борби в крайна сметка имам влязло в сила решение и си вадя ИЛ срещу ответника.Заведох си изп.д.Намерих сметка в една Банка,която е собственост на наследодателя на длъжника ми.Запорирах сметката.Разбрах,че длъжника с още двама наследника водят съд.делба за имоти и за този влог.Съдът,разбира се е изключил влога от делбата.Има влязло в сила решение даже и за делбата.Квотите на наследниците са по 1/3 за всеки.
ЧСИ поиска от Банката да изплати дълга на длъжника ми тъй като е наследник до 1/3.Получхме отказ-имало данни,че тече съдебна делба.Снабдих се с съд.решение в което не е допусната делба на влога.Отново отказ-Банката искала нот.заверени съгласия от другите наследници за изплащане дела на длъжника ми.Уточнявам,че дълга е по-малък от дела.
Колеги свършиха ми идеите,как да си взема парите от тази банка.Помагайте,моля ви.
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Re: Банка пази длъжник безпричинно!

Мнениеот REVOLUTION » 21 Мар 2012, 10:08

Категорично неоснователен отказ на банката.Аз лично щях да поискам ,след като банката не превежда доброволно, СИ да възложи на взискателя вземането за събиране и да съдя банката.Разбира се няма да забравя да си пиша тлъст хонорар в този случай. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот veda_iv » 21 Мар 2012, 10:10

Супер!Какво предлагаш да е квалификацията на иска колега? :) :idea:
veda_iv
Потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Мар 2012, 10:32

Извинявам се, че се намесвам в разговора ви. Категорично неоснователно банката отказва, но аз бих я поканила официално първо с НП и с изложени съображения защо не трябва да отказва и какво смятам да преприема, ако по този начин пречи на изпълнението. Смятам, че може и да има ефект и да се решат нещата. Ако не - дело и тлъст хонорар за адвоката. :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Мар 2012, 10:46

veda_iv написа:Супер!Какво предлагаш да е квалификацията на иска колега? :) :idea:

Без много да се замислям 510 предл.1 ГПК вр. с чл. 79 ЗЗД вр. с 421 ал.1 ТЗ , вр. с чл.....ЗН(в зависимост какъв наследник е).Пожелание може да се добави члена с лихвата за забава , ако претендирате.

Можете и направо да искате възл на взем. вместо плащане и пак иск , само сменяте предл. на 510 ГПК.Даже втората конструкция е по-лесно смилаема.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот veda_iv » 22 Мар 2012, 23:31

Вчера,след като започнах да точа брадва за Банката,изненадващо и без да е имало индикации,ми бяха преведени парите :D Странно,но вече няма да мисля защо.Благодаря ви колеги.
veda_iv
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Мар 2012, 00:02

veda_iv написа:Вчера,след като започнах да точа брадва за Банката,изненадващо и без да е имало индикации,ми бяха преведени парите :D Странно,но вече няма да мисля защо.Благодаря ви колеги.

Явно са прочели тука , че им се каним. :D :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство