- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запис на заповед
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
запис на заповед
Какво да правя-преди нова година дадох на приятел сумата от 1000лева-до нова година трябваше да ми ги върне,но не успя и за да съм спокоен,че ще ми се издължи,направихме записна заповед за сумата-нотариално заверена,подписа я без проблем-сумата трябваше да ми я възтанови до края на месец януари,преди нова година му дадох още 200лева уж за два часа-нито си получих парите,нито имам документ за тях...но след нова година е взел семейството си и изчезна от града/беше на квартира,иначе е от София/.Чухме се в края на януари-вдигна ми телефона,защото явно не бе запаметил номера ми,оплаква се колко е тежко положението,търси си работа уж в столицата,получавам уверения да не се притеснявам,а на мен парите ми трябват,а не мога да си ги взема.В записната заповед адреса от личната му карта е неактуален-апартамента е бил наследнически,но са го продали и фактически е без постоянен адрес,личната му карта бе пред изтичане срока на валидност и за смяна-ако си смени личната карта и адреса,със тази записна заповед със старите му данни няма ли да си загубя парите.От тогава телефона му е изключен и нямам връзка с него,а му звъня всеки ден.Към кого да се обърна със заповедта-към съда-каква е вероятността да го открият и да го доведат в съда и да си върна парите,или да си продам документа на фирма за издирване на длъжници-там май по-бързо ще стане,но не знам към кого по-точно да се обърна,ако можете с нещо да ми помогнете като съвети ще съм ви благодарен...
- rokoko2
- Нов потребител
Re: записна заповед
отиваш в СРС-партер,където се вадят св.за съдимост...има образци и процедури...
Никой няма да го води в съда...плаща се 2% Държ.такса т.е. 20лева и чакаш...
Никой няма да го води в съда...плаща се 2% Държ.такса т.е. 20лева и чакаш...
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Re: запис на заповед
Документа за който споделяте, че сте подписали се нарича ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, а не "записна заповед", но може и да не е Запис на заповед а някакъв друг документ/примерно - разписка/, ако няма предвиденото в закона съдържание. За това покажете документа на Вашия адвокат и той ще Ви каже какво да правите. Успех !
- neutralen
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|