Случая е следния: Моя позната преди години става съдлъжник на съпруга си за получаване на заем от банка. Фактически тя не е ползвател на заема. Около 4 месеца след получаване на заема съпруга и я изоставя, тъй като има връзка с по млада жена от която има дете и е признал бащинството. Заема е използван за покупка на жилища и акции.
В резултат на преживенято жената в момента е с онкологично заболяване. От шест месеца съпругът и е престанал да внася в банката, при което банката предава взиманията на съдия - изпълнител, който ще направи запор на имуществото и нейното трудово възнаграждение като държавен служител.
В момента тя се грижи за отглеждане на 2-те си деца и за нея ще бъде фатално запориране на възнаграждението и в банката. За психическите поражения не говорим...
Въпроса ми е сложен... Има ли начин юридически да бъде прекратено това нейно поръчителство? На всички е ясно че банката е в правото си да си търси парите... Но защо това трябва да е с цената на здравето на една самотна майка, която се грижи за две дечица?
Моля за съвети, връзка с адвокат или с каквато и да е помощ...
- Дата и час: 04 Дек 2024, 00:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдлъжник - моля за помощ...
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдлъжник - моля за помощ...
zestate написа: От шест месеца съпругът и е престанал да внася в банката, при което банката предава взиманията на съдия - изпълнител, ...
Това е важно - повече или по-малко, или точно шест месеца и "съдлъжник" или "поръчител" е жената. Има един Чл. 147 от Закона за задълженията и договорите, прочетете го в безплатните закони в този сайт
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Жената е съдлъжник. Вчера получих договорите и ще изчета внимателно ЗЗД....
В случая ми е интересно друго, макар че въпроса ми е по скоро .. не знам как да го нарека... риторичен...
Дефакто тя не е ползвала и стотинка от този кредит. Шест месеца след подписването на договора за отпускане на кредит мъжа и я изгонва с общите им деца от семейно жилище, защото има връзка с друга жена от която има дете, което се ражда шест месеца след подписването на договора.
Всичко е доста специфично и наистина ми трябва добър юрист който да може да се справи със случая, естествено не безвъзмедно... Ако изобщо има шанс този случай да бъде решен юридически...
Благодаря за съдействието!
В случая ми е интересно друго, макар че въпроса ми е по скоро .. не знам как да го нарека... риторичен...
Дефакто тя не е ползвала и стотинка от този кредит. Шест месеца след подписването на договора за отпускане на кредит мъжа и я изгонва с общите им деца от семейно жилище, защото има връзка с друга жена от която има дете, което се ражда шест месеца след подписването на договора.
Всичко е доста специфично и наистина ми трябва добър юрист който да може да се справи със случая, естествено не безвъзмедно... Ако изобщо има шанс този случай да бъде решен юридически...
Благодаря за съдействието!
- zestate
- Младши потребител
Възможно е да не дължите, защото ако минат 6 месеца от неплащането, може да се освободите. Може да е ограничено с много условия.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
zestate написа:Случая е следния: Моя позната преди години става съдлъжник на съпруга си за получаване на заем от банка. Фактически тя не е ползвател на заема. Около 4 месеца след получаване на заема съпруга и я изоставя, тъй като има връзка с по млада жена от която има дете и е признал бащинството. Заема е използван за покупка на жилища и акции.
В резултат на преживенято жената в момента е с онкологично заболяване. От шест месеца съпругът и е престанал да внася в банката, при което банката предава взиманията на съдия - изпълнител, който ще направи запор на имуществото и нейното трудово възнаграждение като държавен служител.
В момента тя се грижи за отглеждане на 2-те си деца и за нея ще бъде фатално запориране на възнаграждението и в банката. За психическите поражения не говорим...
Въпроса ми е сложен... Има ли начин юридически да бъде прекратено това нейно поръчителство? На всички е ясно че банката е в правото си да си търси парите... Но защо това трябва да е с цената на здравето на една самотна майка, която се грижи за две дечица?
Моля за съвети, връзка с адвокат или с каквато и да е помощ...
Не вярвам вземането да е погасено по давност,все пак е 3г.давността .
В слчучая е една пасивна отговорност на ,съдлъжника т.е. тук тя отговаря за половината от дълга или е съсобственик на половината апартамент и акции,а другата следва да я понесе бившия и партньор.Нещо повече ,че говорим за пасивна солидарност уговорена писмено с договора за кредит.Ако тя изпълни и неговата част има обратен иск ,срещу останалия съдлъжник за платеното.
-
Pause - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|