Здравейте,
Баща има регистриран ЕТ,2003г тегли кредит от банка като ЕТ,с договорна ипотека върху имоти на други лица.През 2005 г фирмата с предприятието е прехвърлена с нотариално заверен договор на трето лице,прехвърлянето е одобрено от съда и е издадено удостоверение за прехвърлянето от съда,където е вписано,че предприятието е прехвърлено като съвкупност от права,задължения и факт.отношения,а отчуждителят е солидарно отговорен до 6 месеца от датата на вписването.2008г бащата почива,като оставя в наследство семеен апартамент на съпруга и 2 сина.2010г. съдия изпълнител търси наследниците като длъжници на банката по необслужвания кредит.
Как да се защитят наследниците ако са приели наследството,до колко са отговорни при положение,че имуществото не е достатъчно да покрие задължението.Задължени ли са и със собствените имоти и имоти на техните деца,а не само с дяловете от наследствения апартамент.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 04 Дек 2024, 23:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
задължение по кредит на починал ЕТ с продадено предприятие
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: задължение по кредит на починал ЕТ с продадено предприятие
И аз имам подобен проблем.
Лошото е,че когато кредит се дава на ЕТ банката иска собственика на фирмата(баща ви) да подпише запис на заповед като физическо лице.
От там нататък незнам.
Само да ви кажа,че банката в много случай не спазва законите и си прави каквото си искат.Ако беше ООД е друго.
Не съм юрист.
Лошото е,че когато кредит се дава на ЕТ банката иска собственика на фирмата(баща ви) да подпише запис на заповед като физическо лице.
От там нататък незнам.
Само да ви кажа,че банката в много случай не спазва законите и си прави каквото си искат.Ако беше ООД е друго.
Не съм юрист.
- dark0ne
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|