Бях управител на етажната собственост. В качеството си на такъв съм водил 5 частни и в последствие 5 граждански дела срещу 5 длъжника в етажната собственост , в последствие съответно заведох 5 изпълнителни дела при ЧСИ.
След завеждането на изпълнителните дела , беше избран нов управител на етажната собственост , който веднага подаде 5 молби до ЧСИ и прекрати изпълнителните дела в качеството си на нов взискател.
Разноските по частните , гражданските и изпълнителните дела съм заплащал с лични средства , не са заплащани от етажната собственост. С прекратяването на изпълнителните дела съм лишен от възможността да си възстановя разноските направени с лични средства. Общото събрание на етажната собственост също отказа да ми ги възстанови.
Въпросът ми е - ЧСИ има ли законово основание да прекрати изпилнителните дела и ако има аз при тези обстоятелства по какъв начин и на кое основание откъде да си поискам тези суми ?
- Дата и час: 04 Дек 2024, 22:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на изпълнително производство
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на изпълнително производство
ЧСИ няма право да прекрати производството, нито да конституира новият управител на мястото на стария. Взискател е етажната собственост (общо събрание или сдружение на собствениците), а не управителят. Управителят е само представител на ЕС, а новият управител не е частен правоприемник на стария.
Дори и да се съберат разноските по изпълнението, същите ще бъдат преведени от ЧСИ в полза на ЕС, а не на управителя. Ваша си е грешката, че сте плащали от собствения си джоб разноските по изпълнението. Можете впоследствие да искате да ви бъдат възстановени от ЕС.
Дори и да се съберат разноските по изпълнението, същите ще бъдат преведени от ЧСИ в полза на ЕС, а не на управителя. Ваша си е грешката, че сте плащали от собствения си джоб разноските по изпълнението. Можете впоследствие да искате да ви бъдат възстановени от ЕС.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Re: Прекратяване на изпълнително производство
Новият управител е дал на ЧСИ протокола от общото събрание за избора му и се легитимира като представител на ЕС , тоест като взискател , на това основание ЧСИ прекратява изпълнителните дела , защото това била волята на ЕС представлявана от управителя. Между другото един от длъжниците е именно новият управител , а съответно другите длъжници го избраха.
Що се касае до разноските , които съм направил с лични средства - нямах избор и не разполагах със средства на ЕС , затова бях принуден от обстоятелствата да плащам с лични пари. На общо събрание съм поискал да ми бъдат възстановени тези пари от ЕС , но общото събрание отказа с аргумента , че тези разноски са неправомерни , затова в момента съм завел гражданско дело , с което обжалвам решението отказа на ОС и искам съдът да постанови тези разноски да ми бъдат възстановени от ЕС.
Що се касае до разноските , които съм направил с лични средства - нямах избор и не разполагах със средства на ЕС , затова бях принуден от обстоятелствата да плащам с лични пари. На общо събрание съм поискал да ми бъдат възстановени тези пари от ЕС , но общото събрание отказа с аргумента , че тези разноски са неправомерни , затова в момента съм завел гражданско дело , с което обжалвам решението отказа на ОС и искам съдът да постанови тези разноски да ми бъдат възстановени от ЕС.
- kirile
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|