начало

Съдия поиска защита от ВСС заради прокурорска проверка след негов акт Съдия поиска защита от ВСС заради прокурорска проверка след негов акт

За разноските по Гражданско дело

За разноските по Гражданско дело

Мнениеот lovelu » 05 Яну 2018, 18:25

Накратко водя дело срещу една банка. Ако те спечелят делото на първа инстанция аз:
-Какво трябва да поема/ да платя?
- Възнаграждението на вещото лице също ли трябва да възстановя в частта, която банката е заплатила?
- Какъв срок имам да изплатя гореспоменаните разходи?

Същите въпроси имам и ако аз спечеля делото?

Ако се обжалва решението на съда трябва ли да се чака решение на втора инстанция или се изплащат разходите от първа инстанция, а втората е отделно от първата?
lovelu
Младши потребител

Re: За разноските по Гражданско дело

Мнениеот ivanov_p » 05 Яну 2018, 20:52

Плащат се разноските направени от другата страна - държавна такса, деловодни, които вкл. разноските за вещи лица и призоваване на свидетели, както и възнаграждение за адвокат или юрисконсулт. Ако загубилата страна обжалва ще изчака решението на втора инстанция за да плати разноските. Няма срок, но е добре да се избегне изпълнителното дело.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 05 Яну 2018, 21:03

Накратко - защо не питаш адвоката си ?
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2018, 21:10

Когато има корпоративни опоненти се действа приблизително така - завежда се частичен иск, а ако те го водят, те си го определят.

Оспорва се изцяло нуждата от експертиза.
Така отпада това перо. Справка - състави на СГС и т.н.

Перото адвокати отпада също - ако е толкова зор. Обикновено не е написано от адвокат исковата молба - ако присъства перо адвокатски разноски - то се бие с перото за юрисконсулти и трябва да е по-малкото като сума. Примерно.

Така остава само държавната такса.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lawchoice » 06 Яну 2018, 02:11

lovelu написа:Накратко водя дело срещу една банка. Ако те спечелят делото на първа инстанция аз:
-Какво трябва да поема/ да платя?
- Възнаграждението на вещото лице също ли трябва да възстановя в частта, която банката е заплатила?
- Какъв срок имам да изплатя гореспоменаните разходи?

Същите въпроси имам и ако аз спечеля делото?

Ако се обжалва решението на съда трябва ли да се чака решение на втора инстанция или се изплащат разходите от първа инстанция, а втората е отделно от първата?

Кой какви разноски дължи за съдебното производство се определя в зависимост от крайния резултат, постановен с влязъл в сила съдебен акт. Останалото са просто празни приказки...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство