Здравейте, дали може да ми помогнете като ми посочите къде и как точно е формулиран този казус?
По една имотна сделка се започна спор по този въпрос,заради задължения на продавача към Топлофикация. Навсякъде пише, че няма как те бъдат прехвърлени към новия собственик, още повече, че ще се подпише и завери нотариално споразумение, където ще е казано, че всички задължения до датата на Нотариалното изповядване са за сметка на стария собственик, независимо колко стари са и от кой отоплителен сезон. Дали може да ми помогнете с препратка към закон и в кои членове е уредено това, че задълженията макар и да са за имота, се събират и търсят от стария собственик, който е титуляр на партидата.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задълженията към комуналните доставчици следват ЕГН-то?
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задълженията към комуналните доставчици следват ЕГН-то?
Прочети Общите условия на съответния доставчик, обикновено са там
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Задължението е на потребителя на топлоенергия - този, който е бил потребител към момента на потребяването - и няма норма, от която да следва, че се прехвърля заедно със собствеността. Законът за енергетиката определя кой е потребител.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И без да сключите изрично споразумение, задълженията на предишния собственик за имота от преди датата на продажбата му, си остават задължения на предишния собственик. Лесно можете да противодействате на Топлофикация, ако потърси пари за минал период от вас.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|