- Дата и час: 03 Дек 2024, 00:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на интеграционни добавки за инвалиди
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Запор на интеграционни добавки за инвалиди
Здравейте,аз съм инвалид със запоринана банкова сметка, по която получавам интеграционни добавки.От Пиреос банк-клон Разград,въпреки предупрежденението ми, че социални плащания не се запорират, направиха точно обратното. Така сума от 10 лева интеграционна добавка за инвалиди бе запорирана.Знаят, че за 10 лева няма да тръгна по съдилища и са страшно нагли. Тъй като в момента не работя, въпреки че се обадих на съдия изпълнителя,той се услушва и не вдига запора. Банката твърди,че е трета страна и не участва в спора.А според мен би трябвало да носят отговорност спрямо ГПК, както и спрямо ДОПК, където се твърди, че запор за социални плащания не може да се наложи.Твърдят също ,че ЧСИ може да възложи възбрана на бъдещи новооткрити сметки, което е смешно. Бихте ли ме посъветвали как да се оправя с тези нагли банкери. Аз също бих гръмнал някой от тях с удоволствие, но са много, а и за 10 лева не си струва да ги лежа.А и наистина ли ЧСИ може да запорира неоткрити още сметки,визирайки бъдещето???
- arietza
- Младши потребител
Re: Запор на интеграционни добавки за инвалиди
Не е нужно да гърмите никого.
Вземете си извлечение от банковата сметка, след което пуснете една молба за вдигане на запора на банковата сметка или за частично вдигане на запора за посочените суми до съдебния изпълнител с приложеното извлечение - с разговор по телефона нормално нищо да не стане.
"А и наистина ли ЧСИ може да запорира неоткрити още сметки,визирайки бъдещето???"
Предполагам тук не сте ги разбрали - може да налага запор на съществуващи сметки за бъдещи постъпления - има разлика!
Вземете си извлечение от банковата сметка, след което пуснете една молба за вдигане на запора на банковата сметка или за частично вдигане на запора за посочените суми до съдебния изпълнител с приложеното извлечение - с разговор по телефона нормално нищо да не стане.
"А и наистина ли ЧСИ може да запорира неоткрити още сметки,визирайки бъдещето???"
Предполагам тук не сте ги разбрали - може да налага запор на съществуващи сметки за бъдещи постъпления - има разлика!
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|