начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Топлофикация - ЧСИ

Топлофикация - ЧСИ

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 10:44

Здравейте! Казуса е следния: Моя позната при плащане на данъци и казват , че майка и е дадена на ЧСИ. Явява се при него и там разбира , че майка и дължи суми към Топлофикация за апартамент , който е продаден през 2007 г. По време на продажбата са разплатени вички дължими суми , включително и към Топлофикация по справка издадена от съответното дружество за дължими суми и тогава е извършена продажбата на апартамента. Попитала е майка си дали е подписвала някакъв документ от СИ и тя е отговорила , че през май месец е идвал човек и тя е подписала , но не е счела да я уведоми , защото е платила всичко , което са изискали от справката.
Малко предистория , през 2006 г. моята позната е поканена в Топлофикация при юристконсулта. Там става ясно , че от 1999г. до 2006 г. има да плаща сума за топлоенергия и тъйкато е вдовица и сама се грижи за двете си деца се споразумяват за разсрочено плащане . В последствие плаща суми , които може да си позволи.
Въпроса ми към вас е - има ли погасяване по давност и в кой случай - от СИ или от Топлофикация , или и в двата случая. Моята позната имат с майка си на името на двете помещение , което дават под наем и СИ им е казал , че ще идват на оглед . Имат ли право да го дават на търг щом е собственост на двете , а длъжника е само единия?
Ще съм ви благодарен , ако ми дадете някакъв съвет!
danko54
Младши потребител

Re: Топлофикация - ЧСИ

Мнениеот nk7702n » 07 Сеп 2013, 11:35

danko54 написа:Здравейте! Казуса е следния: Моя позната при плащане на данъци и казват , че майка и е дадена на ЧСИ. Явява се при него и там разбира , че майка и дължи суми към Топлофикация за апартамент , който е продаден през 2007 г. По време на продажбата са разплатени вички дължими суми , включително и към Топлофикация по справка издадена от съответното дружество за дължими суми и тогава е извършена продажбата на апартамента. Попитала е майка си дали е подписвала някакъв документ от СИ и тя е отговорила , че през май месец е идвал човек и тя е подписала , но не е счела да я уведоми , защото е платила всичко , което са изискали от справката.
Малко предистория , през 2006 г. моята позната е поканена в Топлофикация при юристконсулта. Там става ясно , че от 1999г. до 2006 г. има да плаща сума за топлоенергия и тъйкато е вдовица и сама се грижи за двете си деца се споразумяват за разсрочено плащане . В последствие плаща суми , които може да си позволи.
Въпроса ми към вас е - има ли погасяване по давност и в кой случай - от СИ или от Топлофикация , или и в двата случая. Моята позната имат с майка си на името на двете помещение , което дават под наем и СИ им е казал , че ще идват на оглед . Имат ли право да го дават на търг щом е собственост на двете , а длъжника е само единия?
Ще съм ви благодарен , ако ми дадете някакъв съвет!

Възражение за погасяване по давност от Ваша страна следва да бъде направено в хода на съдебен процес, за което ще Ви е необходимо съдействие и процесуално представителство от колега адвокат!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 11:46

Благодаря за информацията - имаме насрочена среща с адвокат в понеделник , но ако можете да ме насочите за нещо важно , моля пишете ! Ако искате повече информация , също!
danko54
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Сеп 2013, 11:50

Носете всички документи относно вземането на Топлофикация и образуваното изпълнително дело, за да може колегата да извърши съответните справки и да прецени имате ли основание да се позовете на изтекла във Ваша полза погасителна давност! Успех!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 12:01

Не са ни предоставени никакви документи за образуване на изпълнително дело . От кого трябва да се предоставят и по какъв начин?
danko54
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Сеп 2013, 12:14

Можете да изисквате копия от изпълнителното дело по всяко време срещу заплащане на съответната такса за копията. Би следвало до момента да сте получили ПДИ и съобщения за насрочени действия от съответния ЧСИ. :?:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 12:22

Освен нашите документи за изплатени суми и справката от Топлофикация нямаме нищо друго - никой нищо не ни е дал!
danko54
Младши потребител

Мнениеот windlove » 07 Сеп 2013, 12:38

danko54 написа:Освен нашите документи за изплатени суми и справката от Топлофикация нямаме нищо друго - никой нищо не ни е дал!

По - горе написахте, че е подписала някакъв документ от съдебен изпълнител. Кое от двете е вярно?
Ще трябват малко повече подробности и най - добре наистина е колега да погледне изпълнителното дело - така няма как да се прецени как въобще е текла давността.
Относно въпроса за опис на помещенията - да могат да се описват и при съсобственост - това не е пречка, просто няма как да се продават в цялост, а само в идеални части собственост на длъжника.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 13:08

Не разбрах точно дали е подписвала нещо, но е идвал човек, разговаряли са и след като е казала, че е платено през 2007 са и поискали 300 лв. за разноските и след като е отказала си е тръгнал. Няма никакви документи от СИ. Даже дъщеря и като е ходила при него са показали документите набързо и повърхностно. Забелязла е само, че на едно от известията подписа и е подправен, поискала е да го разгледа, но не са и го дали.Само с това разполагаме като информация. Не съм юрист!
danko54
Младши потребител

Мнениеот windlove » 07 Сеп 2013, 13:26

danko54 написа:Не разбрах точно дали е подписвала нещо, но е идвал човек, разговаряли са и след като е казала, че е платено през 2007 са и поискали 300 лв. за разноските и след като е отказала си е тръгнал. Няма никакви документи от СИ. Даже дъщеря и като е ходила при него са показали документите набързо и повърхностно. Забелязла е само, че на едно от известията подписа и е подправен, поискала е да го разгледа, но не са и го дали.Само с това разполагаме като информация. Не съм юрист!

Оставете колегата да го погледне. Ако се окаже, че сте платили задълженията преди да се образува изпълнително дело то не дължите разноски на съдебния изпълнител.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот danko54 » 07 Сеп 2013, 13:43

Благодаря - това и ще направя! Исках до тогава да се запозная с някои изисквания, но и това ми стига!
danko54
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство