Здравейте,
Не съм сигурен дали точно тук е мястото на тази тема, тъй като съм твърде далеч от правото...
Случаят е следния: Някъде към края на 2006г. си взех карта на Виваком с абонаментен план. Към 2008 получих писмо от фирма, която събира задължения, че дължа 290 лева към Глобул, тъй като съм бил извадил 4 карти към същия оператор и съм навъртял тази сума. Това което е станало, е че служител на Виваком е предоставил личните ми данни на друго лице или той сам е направил въпросните карти към Глобул на мое име. Сигурен съм 100%, че така е станало, тъй като до преди това не съм си давал личната карта никъде(тогава тъкмо бях навършил 18 год). Подадох жалба в полицията и един следовател се зае със случая, но без никакъв резултат.Исках да разбера кой е служителят сключил договора фантом, но от Глобул казаха, че не пазят архив от договори сключени преди повече от година и нещата останаха така. Следователят каза да му се обадя ако ме потърсят по телефона - така и стана. Малко след получаването на писмото ми се обадиха отново. Аз им дадох неговия номер и спряха да ми звънят... до преди 1 месец, когато започнаха отново. Какво ще ме посъветвате? Как да постъпя и какво да направя, така че да не плащам пари, които не съм изразходил? Благодаря предварително! За съжаление не пазя и договора с Виваком...ама от къде да съм знаел, че така ще се случи..
ПП: Задължението ми датира от февруари 2007г., а до преди да получа писмото през 2008(което беше лист на който пише, че дължа съответната сума и телефон за връзка) не съм получавал фактури от Глобул, че дължа каквато и да е сума.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Виваком-Глобул измама
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Виваком-Глобул измама
bulgariangeographic написа:... но от Глобул казаха, че не пазят архив от договори сключени преди повече от година ...
Toeст те нямат никакъв документ на хартия с ваш подпис, че сте им били абонат? И имат нахалството да искат нещо от вас?
Звъннете на телефона за обслужване на клиенти на Глобул и ги попитайте какво точно искат. Културно - кокошките там не са виновни за бакията. Ако твърдят че дължите пари, първо се поинтересувайте за номерата и датите на договорите, по които дължите тия пари. После се поинтересувайте към кого да се обърнете за да му напомните, че давността за такива плащания е 5 години и че нямате намерение да плащате погасени по давност суми. После ги попитайте отново с кого да се свържете за да си "отзоват кучетата" и да спрат да ви тормозят по телефона.
Е, ако имате пари в повече ... можете да заведете дело. За тормоз, за измама ... адвокат ще ви посъветва. Ще е тегаво и скъпо, но пък може да изкарате някой лев накрая. В съда няма как да не покажат договорите и да обясняват че им дължите пари щото те така са решили.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
bulgariangeographic написа:... но от Глобул казаха, че не пазят архив от договори сключени преди повече от година ...
Това е откровена лъжа. По ОУ на повечето мобилни има текст, който казва, че не пазят фактури повече от година, ама да унищожават договорите си... е наистина уникално извинение.
За успешно гражданско дело от тяхна страна срещу вас и дума не може да става, ако фактите са коректни.
За претърпяно страдание, с оглед непрестанните им обаждания и тормоз, от ваша страна.... простете, ама и вие няма да успеете.
И ви остава репресивния апарат, който общо взето нищо няма да направи.
Добре дошли у нас.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
смени си и телефона и адреса
- emstoianova_
- Младши потребител
TheOldMan написа:bulgariangeographic написа:... но от Глобул казаха, че не пазят архив от договори сключени преди повече от година ...
Toeст те нямат никакъв документ на хартия с ваш подпис, че сте им били абонат? И имат нахалството да искат нещо от вас?
Звъннете на телефона за обслужване на клиенти на Глобул и ги попитайте какво точно искат. Културно - кокошките там не са виновни за бакията. Ако твърдят че дължите пари, първо се поинтересувайте за номерата и датите на договорите, по които дължите тия пари. После се поинтересувайте към кого да се обърнете за да му напомните, че давността за такива плащания е 5 години и че нямате намерение да плащате погасени по давност суми. После ги попитайте отново с кого да се свържете за да си "отзоват кучетата" и да спрат да ви тормозят по телефона.
Е, ако имате пари в повече ... можете да заведете дело. За тормоз, за измама ... адвокат ще ви посъветва. Ще е тегаво и скъпо, но пък може да изкарате някой лев накрая. В съда няма как да не покажат договорите и да обясняват че им дължите пари щото те така са решили.
Благодаря за съветите - така и ще направя. Аз вчера звънях на фирмата, която събира задълженията и ми дадоха клиентския номер. Звъннах след това на 123 и ми казаха да подам жалба в полицията и те щели да съдействат на органите на реда...Нещо, което направих още 2008ма, но без никакъв резултат...
- bulgariangeographic
- Нов потребител
emstoianova_ написа:смени си и телефона и адреса
Не смятам да бягам или да се крия за неща, в които нямам никаква вина
- bulgariangeographic
- Нов потребител
Същото ми се случи, но с друг оператор. Подадох жалба в Прокуратурата, и до момента въпреки пет или шест писма от РПрокурор до централата от там отказват да предоставят т.н. договор, който аз не съм подписвала. Наглост и чувство за безнаказаност. Но не смятам да си сменям телефона и да се крия, въпреки че и на мен ми звънят от фирма за събиране на задължения. Силно се надявам държавата в лицето на Прокуратуратап да си свърши работата.
При всички случаи трябва да се въоръжиш с търпение. Поздрави!
При всички случаи трябва да се въоръжиш с търпение. Поздрави!
- zhnik
- Младши потребител
"Блажени са веруищите."
- neutralen
- Активен потребител
Да... Виждам, че не сте убеден, че Прокуратурата ще си свърши работата, показвайки на една фирма, че не стои над закона-колкото и могъща да е... Може би ще ме посъветвате нещо? Благодаря предварително.
- zhnik
- Младши потребител
zhnik написа:Да... Виждам, че не сте убеден, че Прокуратурата ще си свърши работата, показвайки на една фирма, че не стои над закона-колкото и могъща да е... Може би ще ме посъветвате нещо? Благодаря предварително.
Ако задължение ви е от 2007 г. и не са си изкарали изпълнителен лист, респективно изпълнително дело може винаги да се позовете на давност ако опитат да търсят тези вземания по съдебен ред - тя отдавна е изтекла /3 годишна за телефонни сметки/. За телефонния и прочие тормоз .... за съжаление ще бъде сложно - май просто не трябва да им обръщате внимание.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|