начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Европейска заповед за плащане на територията на ЕС

Европейска заповед за плащане на територията на ЕС

Мнениеот galya79 » 18 Юни 2013, 23:30

Добър вечер,много ще се радвам да ми отговорите компетентно и да ме окуражите,за което благодаря предварително!Съдлъжник съм по необслужван кредит от 2008г,следователно имам запор на заплатата и са ми правени удръжки от 10.2009г до 07.2011г ( в момента съм в майчинство до 09.2013)Потърсих мин. седм. адвокат,който ме посъветва,да поискам от фирмата,която е изкупила дълга( Кредитреформ) да подаде молба до съответния съд за изд. на европейска заповед за плащане,тъй като те имат интерес да си съберат плащането.Аз днес звъннах до юристите на тази фирма и ми "обясниха",че за това били тези поръчители да плащат те дълговете и тази процедура била мн. скъпа -ок. 4 хиляди лв.,и трудоемка-вярно ли е това или така им е по-лесно.Кредитополучателя живее и работи законно в Холандия и сумата е 7 500лв + разходите за ЧСИ.Мислих др. седм. да ходим с адвоката,защото аз нямам никакви док.,който съм разписала в банката,но те така ме отрязаха,че нямам думи.Разрових се из нет-а,не ми се видя сложно,като процедура и аз мога ли по някакъв начин да настоявам пред Кредитреформ за тази европейска заповед и как?Предоставила съм им адрес и тел.,но той не го вдига целенасочено.Благодаря!
galya79
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство