начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Придобиване на имот чрез публична продан от ЧСИ

Придобиване на имот чрез публична продан от ЧСИ

Мнениеот gena_alexandrova » 04 Яну 2013, 13:45

Проявявам интерес към имот, обявен за публична продан. В общи линии съм наясно как протича самата продан, какви са предварителните условия ,които евентуалният купувач следва да изпълни. Но ме притеснява следното: в обявлението изрично е посочено следното: имотът, собственост на " 123" ЕООД служи за обезпечаване вземането на Банка " А" и присъединеният взискател Банка " Б". Стойността, която е обявено от ЧСИ е 72000 лева. Върху имота по описа на Службата по вписвания към края на 2011 година има вписани следните възбрани:
1. възбрана в полза на ТД на НАП - 57000 лева
2. възбрана в полза пак на ТД на НАП - 57620 лева
3. възбрана в полза на банка " А" ( същата, чието вземане се обезпечава) - 95500 лева.

Въпросът ми е: как ще се придобие имота, чист или с тежести? Дружеството има доста задължения и към други кредитори, възможно ли е в момента да има и други обезпечителни мерки, наложени му, и дали в Службата по вписвания ще ми дадат такава информация. Към настоящия момент въпросният имот се отдава под наем като къща за гости, без да имам информация дали това е по волята на взискателя, за чието вземане служи като обезпечение, или самоволни действия на длъжника. Понеже в малкия град, в който живеем, се коментират разни неща - по думите на хората длъжникът си ползва имота за собствена изгода, същият е определен като пазач на имота. Това също ме притеснява, защото при евентуално обявяване за купувач се опасявам, че ще възникнат затруднения с длъжника.
Как бихте ме посъвествали?
Благодаря ви!
gena_alexandrova
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство