Здравейте,
Имам следният казус:
На 11.04.2011 г. придобих имот, като в законовия срок съм подала заявление за промяна на постоянния адрес. Лицето, от което закупих имота до момента не е подало нито декларация за отписване на имота от СО Дирекция ПАМДТ, нито заявление за промяна на постоянния си адрес в ОТДЕЛ "АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО", ЕСГРАОН.
На 03.05.2012 г., в следствие на гореописаното, съм подала молба до районния кмет и до ЕСГРАОН, а на 06.08.2012 г. съм подала молба до началника на Четвърто РПУ, въпросното лице да не бъде регистрирано с постоянен адрес на адреса на закупения от мен имот.
Междувременно на моя адрес получих уведомление по чл. 47, ал. 1 и ал. 2 от ГПК и заплахата, че предстои принудително изпълнение на опис на движимите вещи на лицето, от което съм закупила имота, при това – със съдействието на ПОЛИЦИЯ и КЛЮЧАР. На 09.07.2012 г. в кантората на ЧСИ съм подписала декларация, че лицето не живее на адреса и не притежава движими вещи там.
Според документа за покупко-продажба на имота, личната карта на лицето е издадена на 23.08.2002 г. и е валидна съответно до 23.08.2012 г. Принципно, лицето не живее в България. Днес разбрах, че все пак лицето, въпреки, че в продължение на повече от година не е било собственик на имота и въпреки всички подадени молби от моя страна, е сменило личната си карта на 04.05.2012 г – като вписаният постоянен адрес в новата му лична карта отново е адресът на закупеният от мен имот.
Когато подавах молбата до районния кмет и до ЕСГРАОН, служителката в деловодството ми каза, че всичко зависело от неговата добра воля – той сам да предприеме някакви доброволни действия и да смени личните си документи с друг постоянен адрес, и че принципно аз нищо не мога да направя, за да го „принудя”. От тяхна страна, единственото, което имат като ответна реакция, когато той благоволи да прояви добра воля, е да го глобят с някаква символична сума. В Четвърто РПУ пък казаха, че те не могат да направят абсолютно нищо, защото паспортната служба работи с информация от общината – ако той сам не благоволи да подаде заявление за смяна на постоянния си адрес в общината, няма как те да предприемат каквито и да било действия или да откажат издаването на лична карта.
Въпросът ми е какво мога да направя аз, за да се обявят личните му документи, издадени на 04.05.2012 г. за невалидни (примерно) и да бъде лицето по някакъв начин принудено да се де-регистрира от моя постоянен адрес и съответно (понеже знам, че все още дължи пари към държавни институции и банки / финансови организации) – да не получавам в близко и далечно бъдеще евентуални подобни „честитки” от ЧСИ??
Благодаря предварително за отделеното време!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с адресна регистрация на закупен имот!!
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с адресна регистрация на закупен имот!!
Желателно е при ,такива случаи да си пазите документите за придобитите движими вещи напр.гаранционни карти,фактури,касови бележки и др. с което да направите основателно възражение пред СИ и да се впише в протокола за опис.Така ,бихте си спестили да водите дело да си ги връщате обратно ,което предполага и законосъобразност на извършените изпълнителни действия.При eвентуално получаване в близкото и далечно бъдеще честитки.
-
Pause - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|