начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

неоснователно обогатяване на банка

небосновано обогатяване на банка

Мнениеот jelupi » 20 Апр 2012, 18:59

Здравейте,питането ми е дали има практика при която,когато при заем от банка са заложени имоти като обещетение по кредита и запис на заповед отделно-та когато банката тръгне да продава заложените имоти-не може да пипа записа на заповед защото се тулкува като необосновано обогатяване на банката -т.е хем продава имотите,хем иска отделно пари по записа на заповед-четох някъде,че ВС ги е разграничил.Или банката се облагодетелства от заложените по кредита имоти или само по записа на заповед.Дано да съм била ясна.Благодаря
jelupi
Нов потребител

неоснователно обогатяване на банка

Мнениеот jelupi » 21 Апр 2012, 01:40

Здравейте,питането ми е дали има практика при която,когато при заем от банка са заложени имоти като обещетение по кредита и запис на заповед отделно-та когато банката тръгне да продава заложените имоти-не може да пипа записа на заповед защото се тулкува като необосновано обогатяване на банката -т.е хем продава имотите,хем иска отделно пари по записа на заповед-четох някъде,че ВС ги е разграничил.Или банката се облагодетелства от заложените по кредита имоти или само по записа на заповед.Дано да съм била ясна.Благодаря
Историята е следната-човек решава да поръчителства за "приятеля "си и прави запис на заповед по овърдрафт по който има и допълнително заложени два имота.Както става приятеля не плаща а банката иска да продаде имотите,които са заложени,но иска и пари по записа на заповед от човека .Та четох някъде за Решение на Бърховен съд,че щом като банката е тръгнала да продава заложените имоти-няма право да иска пари и по отношение на записа на заповед-иначе се счита като неоснователно обогатяване от нейна страна-някой чул ли е нещо по този въпрос.Благодаея предварително
jelupi
Нов потребител

Re: неоснователно обогатяване на банка

Мнениеот jelupi » 21 Апр 2012, 01:57

Да допълня,че банката е възбранила всички имоти на този човек/със записа на заповед/ и иска да ги продава на публична продан защото е счела че са по апетитни от тези които са заложени като обезпечение към самия овурдрафт.Човекът не се е подписал на договора за кредита,нито като поръчител,но е подписал тази запис на заповед като физическо лице.А между временно тези имоти са негови само 1/2 -защото са семейна имуществена общонт.Другата 1/2 са на съпругата му-която не се е подписвала никъде.
jelupi
Нов потребител

Re: небосновано обогатяване на банка

Мнениеот rumenin » 21 Апр 2012, 10:41

Ако става въпрос за конкретен случай са нужни още подробности.Ако желаете,пишете ми на ****@abv.bg или се обадете на 0xxx 53 66 77
rumenin
Младши потребител

Re: небосновано обогатяване на банка

Мнениеот Melly » 21 Апр 2012, 11:22

rumenin написа:Aми подобни фирми правят такива своеволия.Аз се занимавам с проблеми по кредити и консултации в подобни случаи.Ако се интересувате,пишете ми на ****@abv.bg или се обадете на 0xxx 53 66 77

А бихте ли се представил/а, rumenin, кой/коя сте и в коя Адвокатска колегия сте вписан/а?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rumenin » 21 Апр 2012, 16:08

Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?
rumenin
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Апр 2012, 18:12

rumenin написа:Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?

А като не си вписан в никоя Адвокатска колегия май се вживяваш в ролята на посредник? :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rumenin » 21 Апр 2012, 18:14

Не- вживявам се в ролята на консултант.
rumenin
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Апр 2012, 18:22

rumenin написа:Не- вживявам се в ролята на консултант.

rumenin написа:Казвам се Александър Руменов,юрист съм,работя към няколко фирми на граждански договор.Не съм вписан в Адвокатска колегия.Още въпроси има ли ?

Дано поне имаш сключен ТД, юристе!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rumenin » 21 Апр 2012, 23:24

Благодаря много за пожеланието Ви !
rumenin
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство