- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ
Получих покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител, като наследник на майка ми, която е починала преди 3 години. Цитира се изпълнителен лист от 2000 година. Задължението е към Топлофикация. Искам ако може някой да ми отговори, защо чак сега разбирам за тези задължения и няма ли някаква давност. Предварително ви благодаря.
- olga22
- Младши потребител
Re: ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ
olga22 написа:ако може някой да ми отговори
olga22 написа:защо чак сега разбирам за тези задължения
1.Защото майка Ви не Ви е съобщила за тях.
2.Защото СИ не стои на портите до Св.Петър, за да знае кой кога си получава ключа, та да търси наследници.
olga22 написа:и няма ли някаква давност
Има някаква давност, но ако си мислите, че някой ще я прилага служебно ... пък и във всеки конкретен случай давността започва да тече, прекъсва, спира по различно време, тъй че я е изтекла, я - не ...
И за допълнение - какво си мислите, че означава давност?
- inspectora
- Активен потребител
2007 година имаше някакви изпълнителни дела поинтересувах се и съм платила всичко по тях, но за това чак сега разбирам.
- olga22
- Младши потребител
olga22 написа:2007 година имаше някакви изпълнителни дела поинтересувах се и съм платила всичко по тях, но за това чак сега разбирам.
Има два варианта:
1.Плащате каквото искат.
2.Проверявате как стоят нещата с давността /а и не само/ в конкретния случай и вземате решение дали да плащате, или да се опитате да се освободите от задължението по някакъв начин. Просто трябва да се види конкретиката на казуса. Ако не можете сама - банално, но => адвокат!
Не звучи като да е съвсем загубена кауза: и.д. от 2000г., починал длъжник - все факти, които дават надежда, че може и да има някъде светлинка, но пък може всичко да е наред и в крайна сметка да трябва да се плаща ...
Успех!
- inspectora
- Активен потребител
След като ИЛ е от 2000г. и не е имало досега действия по него, то можете да бъдете спокойна. Загубеное правото да се събира съдебно задължението, просто трябва да си пуснете жалба с това основание до съда.
- stefan_
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|