начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Забрана за напускане на страната

Забрана за напускане на страната

Мнениеот norvin » 29 Фев 2012, 21:52

Здравейте! Имам кредит, който не мога да плащам в момента и най-вероятно ще ме дадат на съдя изпълнител. Имат ли право да ми наложат възбрана да напускам страната. Кредита е за 9000 лв. Някъде бях чул, че ти налагат забрана за напускане на страната, но ако се пусне жалба, съдията я отменя, тъй като за такива кредити не можели да налагат такива възбрани. Вярно ли е???
norvin
Младши потребител

Re: Забрана за напускане на страната

Мнениеот karastoianova » 02 Мар 2012, 23:17

Доколкото знам вече не се налагат такива възбрани, както за страните от ЕС така и за всички останали. С други думи без значение колко пари дължите и на кого, не могат да ви забранят да напускате Б-я когато пожелаете.
ЕС не разрешава да се налагат забрани за напускане на страната по икономически причини, а това е точно такава причина.

Това за подаване на жалба за отмяна на възбраните важи само за тези, които са попаднали в "заварено положение" в момента на влизане на новия закон в сила. Т.е. те са имали вече забрана за напускане на страната по стария закон, която не е отменена автоматично след влизане на новия закон в сила.
/Типично по български, нали?/
karastoianova
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство