начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Може ли ЧСИ.....

Може ли ЧСИ.....

Мнениеот alexandar25 » 26 Ное 2010, 10:19

Здравейте, искам да Ви попитам, възможно ли е ЧСИ за сълг от 3000 лв да възбранява част от недвижим имот?

Случаят е такъв, че извадиха срещу мен ИЛ за сумата от3000 лв. ЧСИ е наложил възбрана върху част от имота ми. Аз имам няколко купувача вече за този имот, но никой не иска имота с тежести за което ги разбирам. ЧСИ е сменил и бравите на вратите-сега не мога да влизам дори и да показвам имота на потенциални купувачи. ЧСИ ми иска 6 000 лв за да вдигнел възбраната. Казва лихви... X лв и Y лв за разноските по смяна на бравите?? Има ли право на такива действия и ако не какво да предприема?

Хубав уикенд Ви желая
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Може ли ЧСИ.....

Мнениеот Bai_Ganjo » 26 Ное 2010, 10:46

И за 5 лв. може, а вие защо просто не си платите ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот silanapravoto » 06 Фев 2012, 13:46

Bai_Ganjo написа:И за 5 лв. може, а вие защо просто не си платите ?

Е, чак за 5 лева Баи Ганјо се е пошегувал, но за плащането е съвсем сериозно вие посъветвал. Ако се сагласи Взискателя ,относно Кредитора да на ЧСИ като пазач на запорираното имущество описано в ИЛ, ЗАПЛАТИТЕ дължимата сума за която е изваден ИЛ, със всички дължими лихви, такси по ЧСИ и прочие, веднага намерете ПАРИТЕ, запалете една свештичка за здраве и на Кредитора и на ЧСИ и благодарете на Бога че сте спасили имота от продажба само да се удовлетвори кредитора с лихвите и разноските за такси и прочие.
Още един път послушайте Баи Ганјо и не се ослушвайте като повечето Андерешковци тук във форума..... :D
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2012, 19:45

Ще си направите великолепна услуга ако спрете да търсите форумна самодейност( доста сте се потрудил) и наемете специалист за тея проблеми, така щото дълг от порядъка на 3000лв. не става така автоматично дубъл.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот silanapravoto » 06 Фев 2012, 21:12

poli_g написа:Ще си направите великолепна услуга ако спрете да търсите форумна самодейност( доста сте се потрудил) и наемете специалист за тея проблеми, така щото дълг от порядъка на 3000лв. не става така автоматично дубъл.

Уважаема госпожо Поли,
Защо заблуждавате човека с нјакави съвети от родъ "наемете специалист за тея проблеми", понеже понякога е по-добре да се послуша патило отколкото старило. От както участвам във форума винаги сам се стремил за разлика от много други да подкрепям казаното със сторено или с факти. През 1998 година аз лично слушайки един специялист който ми препоръчаха , штях да загубя своя апартамент на ул. Лайош Кошут № 29 със номинална стојност 95.000 ДМ заради подписана ЗЗ на сума от 18.000 лв. И добре че Кредитора беше разумен, а и още савсем поштен бизнисмен,(Видьо Видев- ВИДОНА ,Ямбол) та ми позволи смичък в присаствие на СИ да продам апартамента и да му варна сумата моментално. Така че не позволи чак да му варна парите без да продавам апартамента, понеже сам просрочил времето и с това ме наказа за просрочката.
Другија случај ,онзи ден, в Белград кадето живея един бизнисмен се самоуби пред имота си, в момента в който са дошли СИ с полицията да изѕнесат личното имуштество на семейството му. Той така се е офлянквал и вместо да намери 120.000 евро и да варне кредита на банката, той е позволил имота му ,който струва номинално 750.000 евро ,да банката го продате за 120.000 евро.И епилогът е познат, едно семейство на улицата уништожено без препитание и главата на семейството,само заради такива специялисти които спасяват ипотекирани имоти.
Трето аз в Сърбия работа повременно когато ме повикат като вещо лице по строителните въпроси и съдебен проценител, така че при ипотекиране цената на имота е поне 100 % по голяма от сумата на заема,т.е на кредита. Отук идва искането на ЧСИ, което е наистина малко и учудващо,и изнудващо, но това е времето на демокрацията и на капитализма драга г-жо Поли... :D

0
silanapravoto
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство