начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

ИПОТЕКА КАЗУС ЗАПОРИ ?!?!

ИПОТЕКА КАЗУС ЗАПОРИ ?!?!

Мнениеот ivan_gelencov » 04 Юли 2011, 14:42

Зрдавейте, имам следния казус на 1.11.2009 година отпуснах 20 000 евро на един приател, като срещу това учредихме ипотека на жилището му в моя полза.Започна да се затруднява с изплащането и сега искам да си взема жилището за да си удволетворя вземанията, обаче се оказа, че е закъсал с някакви лизинги от който има запор на жилището след като е ипотекирано в моя полза т.е. преди ипотеката документите са проверявани за тежести и нямаше абсолютно никакви тежести, подчертавам запорите от въпросните лизинги са наложени няколко месеца след учредяването на ипотеката.Питането ми е следното след като има такива запори проблем ли е да го взема и да го продам за да си удволетворя взиманията ?
П.С. Не ме пращаите на адвокат защото е ясно че ще отида още утре просто искам да видя и вашите мнения :))
ivan_gelencov
Младши потребител

Re: ИПОТЕКА КАЗУС ЗАПОРИ ?!?!

Мнениеот Гост. » 05 Юли 2011, 00:03

:roll: :lol: За адвокат сте си.... колкото и да не искате да ви го напише някой.
Най-малкото, защото не говорим на един език( всъщност, български е, но не ползваме едно и също съдържание)- вие сте ипотекарен кредитор, а какво е мястото на "лизинговите запори" при ипотекирания имот не мога да проумея ( щото са несъвместими).

Привилегирован кредитор сте, но първо следва да направите една, две крачици напред, за да стигнете до едно положение, което обаче няма да ви даде правото да му продавате апартамента.
Накратко
проблем ли е 1.да го взема и 2. да го продам за да си 3. удволетворя взиманията

проблем е 1 и 2, пък за 3 ще установите едва при разпределение на събраните суми от също евентуалната публична продан( и колко несправедлив е живота).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_gelencov » 12 Юли 2011, 00:12

Добре де тогава да поставя въпроса така когато един имот е ипотекиран и след това има запор кой е с предимство при взимането на парите и ако не остане нищо какво става с този който е наложил запор след ипотеката? И има ли вариант ако се разбера с моя човек след като ни е изтекъл договора да придобия апартамента заради неизпълнение на доовора или по някаква друга юридическа закачка след като тои ми е дал съгласието разбира се и имота да си остане на мое име без да се продава тогава тези от запора няма ли да пият една студена вода ?
ivan_gelencov
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Юли 2011, 13:48

ivan_gelencov на 04 Юли 2011 01:42 pm написа:П.С. Не ме пращаите на адвокат защото е ясно че ще отида още утре просто искам да видя и вашите мнения

ivan_gelencov на 11 Юли 2011 11:12 pm написа:Добре де ...

:lol: :lol: :lol:

Иване, хората с "лизинговите запори" най-вероятно са си наели адвокат и си действат докато Вие пишете по форумите ... идете утре при адвокат и му поставете всичките си въпроси и притеснения и решете да правите нещо, защото да не пиете Вие една студена вода накрая ;)

П.П.: Всъщност утре може и да е късно, така че по-добре още днес 8)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ivan_gelencov » 13 Юли 2011, 14:07

Ходих на адвокат но нещо не ми вдъхва доверие !!!Препоръчаите ми добър адвокат по тези казуси за гр.София става въпрос, очаквам тук в темата да ми дадете кординати или на ЛС благодаря предварително !!!
ivan_gelencov
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 13 Юли 2011, 14:36

ivan_gelencov написа:Ходих на адвокат но нещо не ми вдъхва доверие !

Как си ходил НА адвокат бре? :shock: НА лекар се ходи и ПРИ адвокат също :lol: :lol:
Там вече не знам с доверието ... как се "вдъхват" тези работи ... :D
inspectora
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство