начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Договор за наем след направена ипотека

Договор за наем след направена ипотека

Мнениеот justmi » 06 Юли 2011, 09:05

Здравейте, искам да попитам следното.Ако съм ипотекирала апартамент за да получа кредит и след това съм сключила договор за наем вписан естествено,и изпадам в невъзможност да изплащам кредита ,и банката ми обявява апартамента за продажба ,как стои въпроса с наемателите ,те остават ли в апартамента и след продажбата докато им изтече договора за наем или ще ги изгонят когато банката продаде апартамента
justmi
Нов потребител

Re: Договор за наем след направена ипотека

Мнениеот doxa » 06 Юли 2011, 14:40

Здравейте,
Ако дог за наем в вписан в имотния регистър, то при продажбата ще остане в сила и спрямо тези, които го купят.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот justmi » 06 Юли 2011, 16:56

много благодаря за отговора ,чаках цял ден някой да ми напише нещо по въпроса ,но си заслужаваше
justmi
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 06 Юли 2011, 20:40

justmi написа:много благодаря за отговора ,чаках цял ден някой да ми напише нещо по въпроса ,но си заслужаваше

Много лесно се доверявате.... :D
doxa написа:Здравейте,
Ако дог за наем в вписан в имотния регистър, то при продажбата ще остане в сила и спрямо тези, които го купят.

а това би било вярно, при условие, че наема е вписан преди ипотеката......иначе не .....
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот justmi » 07 Юли 2011, 08:42

ок ,но до продажбата могат да останат да живеят в него,или не.
justmi
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство