имам следният случай
Имам няколко изпълнителни дела против фирма, която е в договорни отношения с друга фирма и има да взема пари от тази друга фирма.
До вчера другата фирма плащаше и издлъжи суми по 2 изпълнителни дела, но изведнъж по ново изп.дело ни написа писмо, в което отговори, че няма да плаща и не признава вземането, защото фирмата-трето задължено лице не е доволна от изпълнението на договорните отношения на длъжника по нашето изп.дело.
Честно да ви кажа това ми се случва за първи път и не мога да реша какво да правя.
Не са приложили документи за наличие на съдебен спор между двете фирми. Възможно ли е само така на голословни твърдения да се отказва да се изплати уговореното по договора без да се приложат документи за това?
- Дата и час: 12 Дек 2024, 18:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ако третото задължено лице не иска да плати
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ако третото задължено лице не иска да плати
pitasht написа:имам следният случай
Имам няколко изпълнителни дела против фирма, която е в договорни отношения с друга фирма и има да взема пари от тази друга фирма.
До вчера другата фирма плащаше и издлъжи суми по 2 изпълнителни дела, но изведнъж по ново изп.дело ни написа писмо, в което отговори, че няма да плаща и не признава вземането, защото фирмата-трето задължено лице не е доволна от изпълнението на договорните отношения на длъжника по нашето изп.дело.
Честно да ви кажа това ми се случва за първи път и не мога да реша какво да правя.
Не са приложили документи за наличие на съдебен спор между двете фирми. Възможно ли е само така на голословни твърдения да се отказва да се изплати уговореното по договора без да се приложат документи за това?
Нали разбирате, че на така поставеният въпрос някакъв задоволителен отговор не може да се даде? Договорът, който са сключили двете дружества отразява тяхната свободна воля и там може да са записали хиляди, даже милиони, различни неща. Включително за прекратяването на този договор, неизпълнение и т.н. Без някой да е видял договора може да ви каже само общи приказки, които няма да са Ви особено полезни.
Това, което според Вас са голословни твърдения, според отсрещната страна може да са напълно основателни аргументи.
А на конкретния въпрос - дали е възможно, явно е възможно, щом са преустановили плащанията.
- taen
- Младши потребител
Re: ако третото задължено лице не иска да плати
все по-често трети задължени лица не плащат мислят си че нито на кредитора ще се издължат нито на длъжника, дето им е кредитор.
но и с това човек сигурно може да се пребори, ако имаше по-голяма стриктност в прилагане на закона.
но и с това човек сигурно може да се пребори, ако имаше по-голяма стриктност в прилагане на закона.
- pitasht
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|