- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с професионален домоуправител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с професионален домоуправител
Здравейте,преди три месеца закупих апартамент от банка.Оказва се,че старите собственици не са плащали с години на фирмата домоуправител/такси,ремонти и др./.Към момента за дължимите суми фирмата предявява пртенции към мен като собственик на имота.Въпроса са ми е доколко е редно в това и на какво основание?Разгледах закона за етажната собственост ,но не намерих отговор на проблема си.
- svilen78
- Нов потребител
Re: Проблем с професионален домоуправител
Коя е тая фирма , дето събира и стари такси пък?
Иначе зависи за какво са исканите суми. Някои може да са дължими , някои не. Зависи дали са извършени ремонтите или още се събират вноски. Зависи и как е структуриран бюджетът на ЕС. Има теория, че тези вноски, са особени тежести върху имота (някои от задълженията към ЕС).
Съгласно чл. 11, ал. 4 от ЗУЕС: Приетите решения на общото събрание обвързват и нови собственици, ползватели и обитатели на самостоятелни обекти в етажната собственост.
Искайте среща и се запознайте с протоколите от събранията, за да разберете какво ще плащате. Може да се разберете да платите частично, а някои да искате да Ви ги опростят... Давност за периодични плащания - 3 години.
Иначе зависи за какво са исканите суми. Някои може да са дължими , някои не. Зависи дали са извършени ремонтите или още се събират вноски. Зависи и как е структуриран бюджетът на ЕС. Има теория, че тези вноски, са особени тежести върху имота (някои от задълженията към ЕС).
Съгласно чл. 11, ал. 4 от ЗУЕС: Приетите решения на общото събрание обвързват и нови собственици, ползватели и обитатели на самостоятелни обекти в етажната собственост.
Искайте среща и се запознайте с протоколите от събранията, за да разберете какво ще плащате. Може да се разберете да платите частично, а някои да искате да Ви ги опростят... Давност за периодични плащания - 3 години.
- lunohoda
- Младши потребител
Фирмата е Кантора Акорд ,ако това има значение.
Таксите са натрупани към тях за домоуправител,касиер,чистачка и др.Въпроса е как дължа такса за нещо ,което не съм използвал,т.е. аз не съм използвал професионалните им услуги и не съм имал нужда от тях до момента,в който съм станал собственик.
Таксите са натрупани към тях за домоуправител,касиер,чистачка и др.Въпроса е как дължа такса за нещо ,което не съм използвал,т.е. аз не съм използвал професионалните им услуги и не съм имал нужда от тях до момента,в който съм станал собственик.
- svilen78
- Нов потребител
ИМА НЕЩО НЕВЕРОЯТНО. зАКУПИЛИ СТЕ АПАРТАМЕНТ ОТ б а н к А . Невероятно е БАНКАТА да е търговец- продавач. Закупили сте НЕЧИСТ , а МРЪСЕН апартамент. Предполагам и цената е мижава. Ако е така , ще си го почистите . Когато ЧСИ продава всичко е прозрачно - задължения по данъци, топло, вода и т.н.
- tochotocho
- Потребител
svilen78 написа:Фирмата е Кантора Акорд ,ако това има значение.
Дължите им един гол х**. Това са облигационни вземания, а не вещно право, че да върви заедно с вещта (като ипотеката). Такива вземания се прехвърлят с.... а, де? Освен ако няма изрична законова разпоредба за нещо различно (като при ЗМДТ).
-
teogeo - Активен потребител
tochotocho написа:ИМА НЕЩО НЕВЕРОЯТНО. зАКУПИЛИ СТЕ АПАРТАМЕНТ ОТ б а н к А . Невероятно е БАНКАТА да е търговец- продавач. Закупили сте НЕЧИСТ , а МРЪСЕН апартамент. Предполагам и цената е мижава. Ако е така , ще си го почистите . Когато ЧСИ продава всичко е прозрачно - задължения по данъци, топло, вода и т.н.
Невероятно, но факт. Някои банки си имат отделни ТД, които търгуват с придобитите от тях имоти. Например - "Райфайзен имоти".
-
teogeo - Активен потребител
Справете се с 3 годишния давностен срок И основанието за претенцията -договор и пр.
- tochotocho
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|